12 Mart 2009 Perşembe

Yavaşlayın

YAVAŞLAYIN : )
[Resim: SuperStock_1558-011249.jpg]

YAVAŞLAYIN


Yaşam nefesi tekniği sizi; Hızlı, yetersiz ve üst solunum yapmaya mecbur eden nefes alma modeli yerine, diyafram kazanımıyla gerçekleşen tam kapasiteli, yavaş ve az sayıda alınan nefes modeline geçirerek, uzun, sağlıklı ve mutlu bir hayatı oluşturmanızı amaçlar.

[Resim: No_Stress_No_Problem.JPG]


Uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için YAVAŞLAYIN.



Bütün meditasyon, yoga ve diğer farkındalık çalışmalarının amacı; kişiyi, nerede final yapacağı belli olmayan freni patlamış kamyon gidişinden çıkarmaktır. Ego dediğimiz bizi hayatta tutmaya endeksli İç programımızın at gözlükleri takarak çılgınca yarışmamıza ve tüketmemize yol açan kontrolsuz gidişini engellemenin tek bir yolu var. YAVAŞLAYIN.



Uzmanların belirttiği gibi kalbimizin 7 milyar atış sayısı kadar ömrü var. Heyecan, korku ve endişeyle geçen yaşamınızda, kalbimizin; hangi performansta, hangi şiddette ve hangi hızda attığı düşünün. Buna bağlı olarak damar basıncının ( tansiyon) hangi basınçla iş gördüğünü ve buna bağlı beyin kılcal damarlarının zarar görme olasılığın ne kadar yüksek olduğunu bir düşünün. Kalbinizi hangi hızda attıracağınız ve yaşamınızı ne kadar kısaltacağınız tamaman sizinle ilgili. Kalp ve damar basıncını ve hızını düşük tutmak için YAVAŞLAYIN.



Yüklendiğiniz stres nedeniyle hızlanan metabolizmanızı ve buna bağlı hızlanan hücresel aktivitas yonunuzu düşünün. Bütün organlarınızın artırdığı çalışma temposu yüzünden, hızlanan hücresel çoğalmayı ve buna engel olmayı başarmakta zorlanan bağışıklık sisteminizi düşünün. Bu gidişin önlenemez sonucu olan kansere dur demek için YAVAŞLAYIN.



Üst solunum yaparak hızlanan ve gereğinden fazla oksijen artırımı oluşturarak vücut üzerindeki hipoksi dengesini bozan ve sonuç olarak ortaya vücudun erken yaşlanmasına ve çökmesine sebebiyet verecek tek kalmış oksijen molekülleri olan serbest radikalleri açığa çıkarmamak için YAVAŞLAYIN.



Hızlanan düşüncenizin dur durak bilmeyen önlenemez çalışması sonucunda dinlenme anında genel vucut potansiyelinin 1/5 oranında enerjiyi gereksiz, anlamsız ve başıboş düşünmenin karşılığı olarak harcadığımızı biliyor ve buna dur demek istiyorsanız, YAVAŞLAYIN.



Sabah kalktığınızda hangisinden başlayacağını bilemediğiniz ve asla yetişemeyeceğinizi bildiğiniz iş yoğunluğu ile kitlenmiş, her şeyden kaçar hale gelmiş ve ipin ucunu kaçırmışsanız YAVAŞLAYIN.



İçinde bulunduğunuz kaygı, korku ve kontrolsüzlük ortamının etkisiyle, Ego programımızın madde şehvetinden ve toplum psikolojisinin rekabetçi anlayışının yarattığı tüketim empozesinin yönlendirmesi altında kalarak ihtiyaç dışı alışverişlerinizde abartmaya, ödeyemeyeceğiniz faturalara ve kredi kartlarına imza atmaya başladıysanız YAVAŞLAYIN.



Günlerin ayları, ayların yılları kovaladığı inanılmaz hızlanan hayatın koşturduğu, ne olduğu bilinmez anlamsız, programsız ve amaçsız gidişin sürüklediği, artık hiçbir şeyden tad almaz, doymaz ve mutlu olmaz manidepresif ve histerik durumlardan çıkmak için YAVAŞLAYIN.



Yükselen eogonuzun hep daha fazlasını işaret ederek sizi sonu gelmez yarışın içine çektiğinin, her istediğini yapmanıza, her işaret ettiğinin arkasından koşmanıza ve onlara sahip olmanıza rağmen asla mutlu olamadığınızın farkına vardıysanız, YAVAŞLAYIN.



Başta trioid, hipofiz ve böbrek üstü bezleri, hormonsal salgılamalarını artırarak sizi heyecan ve gerilim arayışına sokuyorlar ve bunun sonucunda başınıza binbir zorluk ve bela getiriyorlarsa YAVAŞLAYIN.



Yavaşlamanız gerektiğinin farkına vardığınız halde ne düşünce de, ne duyguda ne fizik beden üzerinde yavaşlayamadığınızın farkına varıyorsanız, yapmanız gereken tek bir şey var. Yavaş tempoda alacağınız, bir süre bekleyeceğiniz ve yavaşça vereceğiniz, hatta verdikten sonra bir süre bekleyeceğiniz nefes alışverişleri ile yaşamınızı, yani duygu, düşünce ve bedensel aktivitasyonlarınızı yavaşlatabilirsiniz.



Bunun için yapmanız gereken şey öncelikle diyafram nefesini öğrenmeli, ciğerlerinizin tamamı ile nefes almayı denemelisiniz. Bu olduğunda dakikada dinlenme anında 12- 20 arasında olan sığ, yetersiz ve hızlı nefes alışverişlerinizi Tam kapasiteli diyafram nefeslerine çevirebilir ve dakikada 6 nefes alımına ve belki daha az sayıda solunuma düşebilirsiniz. Bu olabildiğinde kalp ve damar basıncı ve hızı, bütün hormonsal salgılamalarınız, hücresel aktivitasyonunuz, Kontrolsüz hücre artışınız ( kanser ) azalacaktır. Gelişi güzel ve sizin elinizde olmayan düşüncenize nihayet sahip çıkabilecek, doymak bilmez hırs ve rekabetçi sempatik algılamalarınızın önüne geçebilecek, başınıza kendi ellerinizle hazırladığınız zorluklardan biraz uzaklaşabilecek, belki hayatınızda ilk defa diyafram nefesi sayesinde derin bir OHHHH çekecek ve gerçek huzuru tadacaksınız.



Az sayıda alacağınız tam kapasiteli diyafram nefesleri ile yeni bir hayata başlamanız, YAVAŞLAMANIZ ve bunu sürdürmeyi başarabilmeniz dileklerimle…

[Resim: yoga.jpg]



Mustafa kartal

Mustafa Kartal (Mustafa Kartal) tarafından gönderilen tüm yazılar
http://nefesteknik.azbuz.com

ayrica bknz biofeedback http://www.drcakmak.com/detay.aspx?id=2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder