12 Mart 2009 Perşembe

Kanser,Ameliyat ve Reiki

Kanser,Ameliyat ve Reiki
[Resim: reiki.gif]
[Resim: kanserreiki1.jpg]



Herkes kanser hastalığını deneyimlemiş birini tanır. Çoğu insan hayatında en az bir kez ameliyat olmuştur.Bu yazıda kanser ve/veya ameliyat deneyimlerini yaşamanın farklı bir yolunu paylaşmak istiyorum sizlerle.

Kanser ve ameliyat (ve bunların sadece düşüncesi bile) insanda ölüm korkusu, çirkinleşme korkusu ve o anda sahip olunan hayat tarzını kaybetme korkusu uyandırabilir. Ameliyata gireceğini bilmek veya kanser teşhisi konmak duyguların, düşüncelerin, fiziksel hassaslıkların aynı zamanda yaradanla bağlantımızın sorgulanmasının da işin içine karıştığı bir deneyimdir.



Batı tıbbının izlediği yol semptomları tedavi etmek veya problemi kesmektir. Bu çözümler vücudu daha fazla dengesizleştirir çünkü vücut yeni ilaça ve yan etkilerine alışmak veya vücuttan alınan bölgeyle ilgili olarak fonksiyonunu değiştirmek zorundadır. Tedavi genellikle kişiye bu problemle ilk karşılaştığı andan daha fazla problem yaratır. Mesela kemoterapi veya radyasyon vücut için gerekli zehirlerdir ve kendi ızdıraplarını yaratırlar.



Ameliyat, kanser teşhisi ve tedaviye değişik bir yaklaşım Reiki kullanılmasıdır. Reiki doğu kaynaklı eski bir şifa tekniği olarak vücudu tekrar dengeler. Her deneyimin fiziksel, duygusal, mental ve ruhsal seviyelerinde çalışır. Duygusal olarak sakinleştirir, fiziksel acıyı azaltır veya kaldırır, endişeyi azaltır ve ruhsallığımızla tekrar iletişim kurmamızı sağlar. Aynı zamanda vücudu toksinlerden temizler ve kendini iyileştirecek gücü tekrar kazanmasını sağlar. Kemoterapi, radyasyon veya ameliyat deneyimlerini daha dayanılabilir yapar.



Kendi uygulamalarımda pek çok kanser hastası görürüm: erken safhalarında, ameliyattan önce, kemoterapi veya radyason tedavisi sırasında ve ameliyattan sonra. Aynı zamanda değişik tip ameliyatlara hazırlanan pek çok kişide görürüm.



Rahim ameliyatına hazırlanan bir kaç bayan bunun daha iyi bir deneyim olmasını dileyerek bana geldiler. Bunun çalışması için ameliyattan önce bir kaç kez Reiki seansı uygulanır. Bu vücudu daha iyi bir forma sokar. Yapılan, ameliyatın verdiği hasarlardan önce sistemi temizlemek veya güçlendirmek gibidir.



Ameliyatlarından önce Reiki alanlar daha az acı hissederler, ameliyat sırasında kan kayıpları minimum olur ve ameliyattan kısa bir süre sonra ayağa kalkarlar.



Aynı zamanda çok az veya hiç acı deneyimlemezler.Ameliyattan bir kaç hafta sonrasına kadar Reiki seanslarına devam ederler, bu da iyileşmeyi destekler ve hızlandırır.Bir sonraki doktor ziyaretlerinde ne kadar hızlı iyileştikleri ve her ne yapıyorlarsa devam etmeleri söylenilir.Birlikte çalıştığım, şu anda kemoterapi veya radyasyon tedavisi gören insanlar Reikinin kendilerini iyi hissetmelerinde yardımcı olduğunu söylüyorlar.

Reiki, tedavinin toksinlerinin atılmasında ve hissedilen rahatsızlığın azaltılmasında yardımcı olabiliyor.Reiki aynı zamanda sakinleştiriyor, yorgunlukla daha iyi başa çıkılabilmesini sağlıyor ve hastayı güçlendirerek bu zor zamanlarda ayakta kalmalarını sağlıyor.Bazı insanlar Reiki tedavisinden sonra mide bulantısının ve kuşmanın azaldığını bile söylediler.Reiki aynı zamanda hastaya bakan ve destekleyen kişi içinde faydalı.Onların sevdiklerinin yanında daha güçlü olmalarını sağlayabiliyor.



Kalp ameliyatı veya ciddi bir müdahale sırasında enerjiyle şifanın ne kadar etkili olabileceği New York Columbia Presbyterian Hastane’sinde kalp cerrahi Mehmet Öz’le birlikte çalışan Julie Motz’un “Hands of Life” adlı kitabında anlatıldı. İlk olarak 1995 yılının Ağustos ayında New York Times’ta "synthesiş of high-tech mediçine and ancıent healing wişdom” adında bir yazı yayınladılar.



Ms. Motz kitabında vücudun kendine olan şey için nasıl tümüyle hazırlık olduğunu ve kimsenin bu zorlu durumdan geçerken gösterdiği cesaret yüzünden vücudunun tümüne veya bir parçasına teşekkür etmediğini söylüyor.Bu olaya bakmanın başka bir şekli.Bu yüzden eğer bir ameliyata girmek üzereyseniz veya kanser tedavisi için hazırlanıyorsanız vücudunuzu düşünün.Onu nasıl güçlendirebilirsiniz, destekleyebilirsiniz ve bu deneyimden sonra nasıl iyileşmesini sağlayabilirsiniz? Neden eski bir şifa uygulaması olan Reiki’yi düşünmüyorsunuz? Vücudunuz, aklınız ve ruhunuz onu sevdiğiniz ve bu proses sırasında desteklediğiniz için teşekkür edeceklerdir.



Not: Kathie Lipinski Reiki Master’i ve hemşiredir. Louisvilee[1] Kentucky’de yaşamaktadır. Yazısı da Reikinews dergisinin izniyle www.reiki.org adresinden alınmıştır.
alinti : http://www.derki.com/sayfalar9/kanserreiki.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder