12 Mart 2009 Perşembe

Bioenerji nedir ? bioenerjiyi herkes yapabilir mi?


Bioenerji Nedir?

Bioenerji Nedir?

Evrende herşey enerjidir. Evrendeki herşeyin özü kuant dediğimiz enerji zerrecikleridir. Gördüğümüz, algıladığımız canlı cansız herşey kuant dediğimiz enerji zerreciklerinin belli sayılarda yoğunlaşmasıdır.

Evren bir enerji okyanusudur. Nesneler arası boşluklar dediğimizde enerjidir. Sürekli titreşim halinde olan kuantlar özel programa organize olup şeyleri oluşturur. Vücuda gelen oluşumları biz isimlendiririz. Beş duyu ile algılayabildiklerimiz kadar, duygu ve düşüncelerde enerjidir. Onların titreşim sayılarının yoğunluğu, niteliğini ve kalitesini belirler.

Bizlerde belli titreşimlerin "kan-kemik-kas-sinir-doku vs." birleşimi ile organize olmuş enerji varlıkları olduğumuz kadar bizi canlı kılan özel bir enerji sistemi ile donanmış durumdayız. Evrensel enerji ile sürekli bağlıntıda olan ve ondan beslenen vücudumuzdaki enerji sistemimiz özgün bir yapı oluşturur.

Vücudu kan damarları gibi saran "nadi" dediğimiz enerji kanalları ile bu enerji dolaşır. Belli şekillerde enerji meridyenleri oluşturur. Bu meridyenlerin başlangıç ve bitiş noktaları, özel enerji tetikleme noktaları olduğu kadar, enerji beslemesi yapacağı organ ve sistemleri işaret eder.

Evrendeki herşeyde olduğu gibi bizimde bir manyetik alanımız vardır. Biz ona AURA diyoruz. Auramız bireysel enerjimizin evrene açılan yanıdır. Değişik katmanlardan oluşmuştur. Kadim bilgilerden, bu günkü bilimin ışığında yeniden değerlendirmelerimizle bunun 8-9 katman kadar olduğu bilgilerine ulaştık. herbiri özgün renk ve yoğunluğa, akışa sahip olan aura katmanlarının, bizim enerji kalitemize ve onu kullanabilme yeteneğimize göre(bilinçli veya bilinçsiz) bütün evreni kaplayacak bir enerjidir.



Peki bioenerjiyi herkes yapabilir mi? Ya da bionerji herkeste var mıdır?
Bana görede herkeste bu mevcut enerji var ancak hastalandigimiz yüzünden enerji seviyemiz çok düsük oluyor ben aylar önce ilk basladigimda egitmenimde bendeki durumun cok kötü oldugunu söylemisti zamanla calistikca elimdeki hic hissetmedigim enerjide net bir sekilde hissedilebilir oldu baskalarina yaptigimda ısı ,vucutta hareket hatta ses olarak hissedilebilinir oldu bu somut olayları görünce kişi ister inansın yada inanmasın bioenerjinin gerçekliği konusunda şüphe kalmıyor.

Sizde kendi kendinize enerjiyi aktive etmek isterseniz iki elinizi sürtün daha sonra iki elinizi yavas yavas birbirne yaklastirip cekin bu 3-4 santimle baslayip zamanla daha gelistirilebilirsiniz.Ayrıca reiki pozisyonlarinda elinizi vucudunuza koyup 10 dakika bekleyebirsiniz.Sadece elinizi koyun zaten sizde azda olsa enerji elllerinizde olabilr konstre olmadan sadece kafanizi bosaltmaya calisabirsiniz.Enerjiyi hissetmeye calsin

Bol bolda nefes egsersizi yapin ,konuyu bilen bir kişiden ögrenmek için reiki egitimyle baslamanizi öneririm ,bu önerilerde özellikle organ bekleyen insanlara en azindan mevcut durumu korumak bağışıklık sistemini güclendirmek için öneririm diğer gelismeler tamamen size kalmistir. ayrica böbrek eneri uygulamalar
ve tamamlayıcı tıp bölümünü okuyun diyerekten

Dr. Yegane Mutlu'nun bioenerji konusu hakkinda yazisini eklemek istiyorum:



-Bionerji herkeste az veya çok vardır. Ancak, bionerji verecek olan insanın bu enerjisinin, vereceği insandan çok daha fazla olması gerekir.

-Bionerji azaldığı zaman ne gibi arazlar ortaya çıkıyor?
-Herşeyden önce vücut direnci zayıflar ve bağışıklık sistemi bozulur. Bu durumda klasik tıp, genelde organik bir bozukluk bulamaz ve yapılan tahliller ve röntgenler de temiz çıktığı için, doktorlar tarafından olay, psiko-somatik yani "sinirsel" diye tanımlanır. İşte bu durumda, devreye bioenerji girer.

- Bioenerjide yaş sınırı var mı? Örneğin çocuklara yapılabilir mi?

-Böyle bir sınır yok. İhtiyacı olan herkese ister 7 yaşında olsun, ister 70
kanserli olmamak kaydıyla herkese yapılabilir.

Çin tıbbına göre vücut enrjisinin bozulmasında başlıca etkenler aşırı sıcak ya da aşırı soğuk hava, mikroplar, stres, aşırı heyecandır. Uzun süren stresler enerji dengesini bozduğu gibi, moral bozukluğu, sinirlilik hali ve ağrılar ortaya çıkıyor. Eğer arabanız derin bir çukura düşerse, boynunuzda meydana gelen ani bir hareket ile akım yolu kapanıyor. Bir de tek taraflı ağır kaldırmak iyi değildir. Çocukların sürekli taşıdığı ağır çantalar gibi…
________________________________________________________________

-Siz aslında dahiliye uzmanısınız. Bu konuda hiç çalışmalar yaptınız mı?Bu
daldan ayrılmanızı aileniz nasıl karşıladı?

- 3 yıl kadar iç hastalıkları uzmanı olarak çalışmama rağmen sonra ilaçla tedaviyi bir kenara iterek alternatif tıba döndüm. Ailem klasik tıp doktoru oldukları için bu tedaviye pek sıcak bakmasalar da, engel olamadılar.



[b]- Hangi hastalıklar için geçerli, kist kanser ya da felç için konuşabilir miyiz?Tedavi ne kadar sürer ve yılda kaç kez gerekiyor?

-En çok faydalı olduğu hastalıklara gelince; bunlar boyun, sırt, baş ve bel ağrılarıdır. Psikolojik olarak da; yorgunluk- bitkinlik, depresyon, uyku bozuklukları, sinirlilik hali ve aşırı strestir.Genelde tedaviler 3-5 seanstır. Her yıl 3 seans almakta yarar vardır. Ancak şunu belirteyim ki; ben enerji yükleyerek sizin vücut direncinizi arttırıyorum. Yani bağışıklık sisteminizi güçlendiriyorum. Dengeyi ise; yine siz sağlıyorsunuz.

Ayrıca burada bioenerji ile birlikte akupunktur da uyguluyorum. Çünkü, yalnızca bionerji ihtiyacı olan insan sayısı fazla değildir. Bioenerji ile enerji kanallarını açarız. Sonra kronikleşmiş ağrıların tedavileri için bunun yanı sıra akupunktur iğneleri kullanıyorum.

Dr. Yegane Mutlu, hümanist olduğu kadar, insanlara kendini adamış bir kadın. Tek dileği Türkiye'deki klasik batı tıbbının yanı sıra, doğal tıbbın da gelişmesi ve bir "Alternatif Tıp" merkezinin oluşması. Asla klasik tıbba karşı değil. Sonuçta o da bir doktor. "Kim başarılı olursa, o tedavi etsin"diyor. Ama yeter ki tedavi etsin. Para düşünmeden, sahtekarlığa kaçmadan…

Dr. Mutlu "Kanserli vakaları" hücrelerde kontrolsüz büyüme olduğu gerekçesiyle almıyor. "Çünkü, size enerji yüklüyorum. Bioenerji de bir stimülasyon. Denetim altına almazsanız, ur elbette daha büyüyecektir" diyor.

Bunun dışında sinir kesikse yani felç durumu varsa ve bir de artroz gibi yerleşmiş ağrılar ve deformasyon varsa almıyor.

Sonuç olarak biz; "Stresle enerjimizi tüketiyor ve aldığımızdan fazlasını kaybediyoruz. Yine de aklımızda olsun. Ani bir stres, ya da ani bir büyük üzüntüyü geçiştirsek bile… Farkında olmadan bizden çok, ama çok şey götürüyor… Bu nedenle bioenerjiye ihtiyacımız olabilir. Tabii inanıyorsak. Aksi takdirde doktoru yormanın da bir anlamı yok.

Dr. Yegane Mutlu
http://207.158.225.96/best/saglik/alternatif_tib.htm

Biyoenerji Hakkında Sorular
İnsanlığın varoluşundan beri mevcut olan zaman zaman eski uygarlıklarda keşfedilen daha sonra orta çağda kaybolan ve günümüz dünyasında yeniden keşfedilen bioenerji
Gercekten bioenerji dediğimiz herkesin ellerinin altında akan bir güzel.fakat stresten negatif düşüncelerden , yani enerji meridyenlerinde tıkanikllardan dolayı cok düsük seviyede olduğundan ilk zamanlar hissedemeyebirsiniz.
Düşük frekansta olan enerjinizi kısa zamanda yükselterek akışı sıcaklık ve hissedilebilir ölçüye getirebirsiniz.Bunlar öyle çok üst düzeyde ruhsal gelişmeye gereksinim duymadan sabır çalışma ve sevgiyle kısa sürede ilerleyebirsiniz.
Bir baska forumdan konuyla iligli bir yazi veriyorum ayrica orada denildigi gibi sadece elinizi vucudunuza koymaniz yeterli ama daha sonrasinda sabir ve calisma gerektiriyor
Çalışmada ilk basta iki elinizi birbirne sürtüp birbirine yaklastirip cekin daha aradaki enerjiyi hissetmeye calisin bol nefes egsersizleri ve kafanizi bosaltmaya calisabilrsiniz ama enerjiye cok ta zorlayarak konstre olmanıza gerek yok zaten elleriniz zamanla siz başka sey düsünseniz bile ısınabilr.Pozisyonlarda bunlar Tabiki böyle olabilecekken yine bir reiki eğitmeniyle başlamanız tavsiye edilir.Egitmenden enerji daha yüksek frekansta olduğu için sizdeki tıkali yerleri acarak elinizden kolayca enerji akışının akmasına yardimci olur.


http://www.uzmantv.com/konu/biyoenerji-tedavisi izleyebirsiniz.

SORULAN PEK ÇOK SORU VAR?

1-BİOENERJİ KİŞİ DE DOĞUŞTAN MIDIR?
2-BİOENERJİ AKTARIRSAM NEGETİF ENERJİ KAPARMIYIM?
3-NEREDE VE KİMDEN SAĞLAM BİR ŞEKİLDE BİOENERJİ EĞİTİMİ ALABİLİRİM?
4-BU KONUDA RUSYAYAMI,HİNDİSTANA MI YOKSA FİLİPİNLERE Mİ GİTMELİYİM?
5-YOKSA TÜRKİYEDE BU KONUYA VAKIF OLUP DA EĞİTİMİNİ VERENLER VAR MI?
6-BENİM ELLERİM BAZEN ISINIYOR,YANIYOR,BAZENDE ELEKTİRİK ÇARPAR GİBİ OLUYOR,BUNLAR BİOENERJİ OLDUĞUNA MI DELALET?
7-BİOENERJİ EĞİTİMİNİ ALIR ALMAZ TEDAVİ YAPABİLİRMİYİM?
8-ÜLKEMİZDE PEK ÇOK ÖZELLİKLE ORTA ASYADAN GELME ŞARLATANLARDAN NASIL KORUNABİLİRİM?

Bio enerji çok basit yaplılan bir işlemdir...Adı üstünmde Bio Biyolojimiz enerjide enerji yani vucudumuzdaki enerjinin aktivasyonunu saglamak.... şiimdi sorularını yanıtlıyalım .....

1.Evet Bio enerji kişde doguştan vardır herkes bio enerji uygulayabilir egitim almadan dahi uygular yeterki vucudundki enerjiyi aktive etmeyi bilsin....

2.Hayır Negatif almssın yeterki enerjiyi veririken negatif olma....karşdaki kişye enerji aktarırıken bu çok önemli tamamen niyetle ilgilidir....

3..Bence egitim almsanda olur,bir sürü paralar harcayarak aldıgın egitimi eğer bir şifacı olacaksan bu işi para ile yapacaksan tekniklerini ögrenebilirsin, yoksa elleirni harekete geçir ve çakralarını aktieve et yeter. kendine şifa verebilirsin....

4...Yapma arkadaşım ya yunusun bir sözünü hatırlatayım size Ne ararsan kendinde ara mekke de haccda degil. bunun için bilmem ne yabancı ülkelere gitmeye gerek varmı internetten oku çakraları reiki nasıl aktarımı nasıl olur. kendinde yapabilirsin yeterki fiziki bednini tanı bilinç altını harekete geçir....

5...Elini uzatsan egitmen var türkiyede yeterki gönül dostu pozitif bir egitmen bu sitede bile bu konuda egitim veren arkadaşlarımız var...

6...Evet evet evet bu bio enerji işte bak ne güzel o ısınan güzel ellerinizi koyun agrıyan yerinize......tamamdır işlem..

7...Bence Türkiyede yaplıan seminerler bir günde ögrenebilirsin....

8...İç sesine sor bence iç sesin seni dogru yere götürür.

Teşekkürler ben almıyayım çünkü buarada o kadar güzel ögerendimki bu işi gözümle bile şifa veriyorum....yani basit diyorum sadece niyet yeterli bu işi 6 yıldır profosyenelce yapıyorum egitimim buradan aldım ve okudum çok okudum kendimi yetişdirdim. hala amatör ruhla çalışıyorum. Güzel türkiyemin o kadar güzel egitmenleri varki bilseniz.........

alintidir


Konuyla ilğili başka sorunuz varsa banada sorabirsiniz : )
bioenerji konusunda Bioenerjist Murat soyerin yazilarini okumanizi tavsiye ederim http://www.bioenerji.org/murat_soyer.htm en azindan işin bilimsel olduğunu görüp önyargılarınızı bir yana birakabilmenizi sağlar : )


7 yorum:

  1. Pranik şifa ve bio enerjinin arasindaki fark nedir?

    YanıtlaSil
  2. bilgiler için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten bioenerji ile tedavi olmak, ruhsal ve fiziksel olarak sağlığınıza kavuşmak istiyorsanız, sayfama davet ediyorum. Bioenerji Uzmanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben biyoenerji hakkında eğitim almak istiyorum.Tavsiye edebileceğiniz tanıdığınız uzman var mı?

      Sil
  5. Biyoenerji için eğitim almak istiyorum.Alabileceğim uzman kişi var mı?

    YanıtlaSil
  6. Benim elimde birşeyler var ama nasıl kulanacağımı bilmiyorum

    YanıtlaSil