17 Aralık 2016 Cumartesi

Şifa ve tamamlayıcı tıp üzerine önemli bir kitap


Kitabı yeni gördüm, henüz okumadım ama ön sözü ve  https://issuu.com/domingo636/docs/sifa-ornek-sayfalar ilk giriş bölümü oldukça iyi ve şifa konusunda önemli bir kitaba benziyor.

"Zihin bedeni etkiler, bunu biliyoruz. Bir melodiyle tüylerimiz diken diken olur, bir görüntü karşısında gözyaşı dökeriz ve bir temas kalp atışlarımızı değiştirir. Ama soru zihin bedeni iyileştirebilir mi olduğunda, umut taciri yeni çağ guruları tarafından istila edilmiş, bırakın inanmayı, üstüne kafa yormanın bile akıldışı görüldüğü bir sahada buluruz kendimizi. Doğru, zihnimiz -kimilerinin pazar-ladığı gibi- kanseri yenecek mucizevi bir ilaç değil ama bir ağrı kesici ya da antidepresan işlevi görebildiğini gösteren bilimsel araştırmaları nereye koyacağız?

Jo Marchant'a göre insanlığın ortak çıkarı bu alanı yok saymaktan değil, tersine şüpheciliği elden bırakmadan merak ve inatla gerçekle masalı birbirinden ayırmaktan geçiyor. Büyük yankı uyandıran ve Kraliyet Akademisi Bilim Kitabı Ödülü finalisti olan kitabı ŞİFA'da, heyecan verici araştırma ve vakaların peşinden dünyayı dolaşarak şu sorulara cevap arıyor:


Alternatif tıbba yönelmek hepten bir yanılgı mı, yoksa bir fark yaratabilir mi?
Düşüncelerimiz, inançlarımız ve duygularımız fiziksel sağlığımızı etkileyebilir mi?
Zihnimizi bedenimizi iyileştirmek üzere eğitebilir miyiz?"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder