14 Kasım 2010 Pazar

Gözler ve kendi kendine iyileştirme Sistemi

Leo Angart Danimarkalıdır ve 1970’lerin başından beri Hong Kong’da yaşamaktadır. Çeşitli ülkelerde danışman ve eğitmen olarak Nöro-Lenguistik Programlama, Hipnoz ve Pranik Şifa konularında hizmet sunmaktadır. BBC Channel 4, CNN International, Channel 7 Australia gibi kanallarda çalışmasını aktarmıştır.

Görmek bize doğanın sunduğu en değerli armağandır. ‘Size bir krallık vereceğiz, buna karşılık hangi duyularınızdan vazgeçersiniz’ deseler, herhalde görme en son vazgeçeceğiniz duyunuz olurdu.

Görmek basittir. Gözünüzü açar ve görürsünüz. Ama zamanla işler karışır ve bu değerli armağanı kaybetmeye başlarsınız. Neden bu kadar çok insanda görme bozukluğu var hiç düşündünüz mü? Bu konuda çalışmalar başlayalı 200 seneyi geçti. Uzman kişiler ise, yaş ilerledikçe gözlerin bozulduğunu, gözlük kullanmaktan başka yapacak şey olmadığını ve göz bozukluğu ilerledikçe gözlüğün de uygun aralıklarla değiştirilmesi gerektiğini savunurlar. Karamsar bir tablo ama neyse ki doğru değil.

Bu yüzyılın başlarında William H. Bates (1860-1931) isimli New York’lu bir göz doktoru görme alanının sürekli değiştiğini keşfetti ve doğal görme biçimini irdeleyen çalışmalar yaptı. Bu, Bates’in yaşlılık dolayısı ile kendisinde oluşan hipermetrobu (Presbyopia) iyileştirme çabalarının bir ürünüdür. Bates hayatı boyunca çeşitli göz hastalıkları karşısında çok kısa sürede başarıya ulaştı. Örneğin 1903 yılında okul çocuklarının miyop olmasını engelleyen basit bir teknik geliştirdi. 1912’de bu tekniğin New York’daki okullarda yaygınlaşmasıyla miyop çocuk sayısı %6’dan %1’e indi. Ama hala acaba neden bu kadar çok çocuk gözlük kullanıyor? Tıp dünyasında, Dr. Bates’in çalışmalarının hakettiği ilgiyi görmediği kanısındayım. Amerikalı yazar Aldus Huxley, Bates Metodu ile göz bozukluğunu iyileştirdi ve yaşadıklarını 1975’de yayınladığı ‘Görme Sanatı’ isimli kitabında dile getirdi. Mier Schuider isimli doğuştan kör bir genç adam, Bates Metodu ile görmeye başladı. Hayatını Bates Metodunun yayılmasına vakfeden Dr. R.S. Agarval Hindistan’da ‘Mükemmel Görme Alanı Okulu’nu kurdu ve katarakt, hipermetrop, astigmat, miyop... binlerce hastaya şifa dağıttı.

Ben 26 sene gözlük kullandım. Daha sonra bazı insanların uzun egzersizler sonucu görmelerini iyileştirdiklerini öğrendim. Batı kültüründe yetişmiş biri olarak çabuk sonuç almak isteyen bir yapım vardı. 1993’de (Richard Bandler ve John Grinder’in yazdığı) ‘Trance-formations, Neuro-Linguistic Programming and the Structure of Hypnosis’ isimli bir kitap elime geçti. Bu kitabın 166. sayfasında hipnozla bir hastayı beş yaşına döndürdükleri ve hipnoz süresince hastanın görme işlevinin mükemmel olduğu yazıyordu. Daha sonra hastayı bu özelliğini koruyarak bugüne getirip hipnozu bitirdiklerinde hasta iyileşmişti.

Bu o kadar heyecan vericiydi ki ben de hemen bu işi yapabilecek bir hipnozcuya başvurayım dedim ama böyle birini bulamadım ve iyileşmek için başka çareler aramaya başladım. Çeşitli imgeleme (visualization) teknikleri denedim. Bu çabalarımdan ancak %25’lik bir fayda gördüm. İmajinasyon ve imgeleme, William Bates’in 100 yıl önce farkına vardığı gibi gerçekten önemli faktörler.

Beni çok etkileyen bir başka araştırma da MPD (‘multiple personality disorder’ – çok kişiliklilik) üzerine yapılan bir çalışmadır. Şikago’da bir psikiyatrist hipnoz ile MPD hastalarının farklı kişiliklere girmesini sağlayabiliyordu. Bu deneylerde aynı kişinin görme bulgularının o sıradaki kişiliğine göre değiştiği keşfedildi. Daha sonra filmi de çevrilen ‘Three faces of Eve’ isimli romanın kahramanı Chriss Sizemore, o sırada içinde bulunduğu kişiliğe göre astigmat, hipermetrop veya renk körü oluyordu. Bir MPD hastası diabetik bir kişilikte iken insuline gereksinim duyarken, diabetik olmayan bir kişilikte ilaca hiç ihtiyaç göstermiyordu.

Gözün şekli ve tansiyonunda oluşan değişiklikler ölçülebilir. Aynı fiziksel yapının, içinde bulunulan ruhsal duruma göre farklı fiziksel bulgular vermesi, bu tür problemlerin çözümünün de zihinsel olduğunu düşündürüyor. Bu araştırmalar bizi yaş ilerledikçe görme kaybının normal olduğu inancını sorgulamaya itiyor.

1980’li yılların başlarında Choa Kok Sui ile tanıştım ve ‘Pranik Şifa’ (Pranic Healing) dünyasına adım attım. Pranik Şifa yöntemi ile gözlerdeki statik (durağan) enerjiyi normal enerjiye çevirebiliyorsunuz. Bir hafta günde 2 saat bu yöntemi denedim. Önceleri gözlüksüz öğle saatlerine kadar idare edebiliyordum. Bir haftanın sonunda ise artık gözlüğe hiç ihtiyaç hissetmiyordum. O gün bugündür de gözlük kullanmıyorum.

Bu seminerde siz de doğal görmeyi keşfedeceksiniz. Ben, kimsenin gözlük, lens gibi aygıtlara ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Ayrıca doğal görme yeteneklerinize tekrar kavuşmanın birden fazla yolu var. Önemli olan rahatlamayı öğrenmek ve dünyayı olduğu gibi görmek.

Hipnoz, NLP (Nöro-Lenguistik Programlama) ve Pranik Şifa deneyimlerim nedeniyle bu seminer, orijinal Bates Metodunun ötesinde, oldukça zengin bir kapsama sahip. Ben görmenin zihinsel kısmını şu dört elemanın bir dengesi olarak değerlendiriyorum :

• İmgeleme : Meditasyon / rahatlama

• İnanç : Hayatınızın bir döneminde görmek istemediğiniz ya da size çok aykırı gelen şeyler görmüş olmak, kısıtlayıcı bazı inançların gelişmesine yol açabilir. NLP bu konuda çok etkin ve hızlı yöntemler sunmaktadır.

• Enerji : Pranik Şifa ile görme sisteminizdeki statik (durağan) enerji kısa sürede size canlılık veren bir enerji biçimine dönüşebilir. William Bates, gözlerin kapatılarak yüzün güneşe çevrilmesini önerir. Ancak günümüzde bu amaçla kullanılabilecek çok çeşitli enerji kaynakları vardır.

• Fiziksel egzersiz : Gözlük taktığınızda göz kaslarınız daha az kullanıldıkları için zayıflar ve Bates egzersizleri gibi egzersizlerle tekrar güçlendirilmeleri gerekir.
Benim görme konusunda oluşturduğum temel varsayımlarım şunlar :

1. Görmenin % 90’ı zihinseldir. Gözler sadece duyu organlarıdır. Gerçek görme olayı, beynin arka tarafında, iki görüntünün üst üste düşerek üç boyutlu bir görüntü oluşturmasıyla gerçekleşir.

2. Doğal olanı iyi görmektir. Hepimiz mükemmel görme yeteneği ile doğarız. Görme özürlü doğanlar % 1’in altındadır. Kırsal alanlarda ve doğaya daha yakın yaşayan toplumlarda sağlıklı görme oranı çok yüksektir.

3. Görme öğrenilir. Yeni doğan bebekler önceleri dünyayı bulanık görürler. Görme ilk gelişen duyulardan biridir. Göz ameliyatı geçiren yetişkinler de buna benzer bir deneyim yaşarlar.

4. Görme alanımız enerji seviyemizi gösterir. Dr. Bates doğal görüşün sürekli değiştiğini farkeden ilk bilim adamıydı. Artık herkes yorgunluğun görme üzerindeki olumsuz etkisini biliyor.

5. Görme, bizden kaynaklanır ve bize geri döner. İçsel bir duyu olarak, görmenin metafizik yönü görmemizi etkiler. Jacques Lusseyran (fransız yazar, filozof, direnişçi) çocukluğunda bir kaza sonucu gözlerini kaybetti. Gözleri tamamen tahrip olmuşken, kazadan kısa bir süre sonra hala görebildiğini farketti. Lusseyran, bandajlar açıldıktan sonra yaşadıklarını ‘And There Was Light’ (‘Ve Işık Vardı’) isimli otobiyografisinde anlatır.

6. Görme, neyin görülüp neyin görülmemesi gerektiğine ilişkin inançları yansıtır. Neyi görmenin uygun olduğu hakkındaki inançlar değiştiğinde, görme bozukluğu da önemli ölçüde iyileşir. Bunlar çoğunlukla, bir nedenle gelişmiş ve bilinç altına yerleşmiş tepkilerden kaynaklanır. Görsel eğitimin bilinçaltı ile uyumlu ilerlemesi sonucu gözler doğal durumlarına geri dönerler.

7. Egzersizle kaslar yenilenir. Gözlük veya lens kullanılması nedeniyle zayıflayan göz kaslarının egzersizle kendilerini yenilemeleri sağlanır.

Sizleri, doğal, berrak görmeye kavuşma yolculuğumuza bekliyorum.
Leo Angart
www.vision-training.com


Gözler Dış Müdahale Olmadan İyileşebilir mi?" Sorusunun Cevabı
Gözlük ve lensten bağımsız olarak net görmenin bir yolu varmış, hem de ameliyatsız… Fakat ben bunu 15 yıl boyunca gözlük ve lens taktıktan sonra öğrendim. Bunu öğrendiğimde inanılmaz yoğun duygular yaşadım. Önce heyecanlandım, sonra çok ama çok sevindim, sonra da inanmakta güçlük çektim.
Bize doktorların anlattıklarıyla tamamen ters bir şeydi bu.. Gözlük takmazsan göz bozukluğunun ilerleyeceği ve gözlüksüz iyileşmenin mümkün olmadığı anlatılmıştı yıllarca.
15 senelik bir göz bozukluğu geçmişimden sonra, kendi kendine iyileşme üzerine yaptığım internet ve kitap araştırmaları beni bu harika habere kavuşturdu. William Bates adında çılgın bir tıp doktoru neredeyse 100 yıl önce, gözlüğün insan gözünü tembelleştirdiğini, göze hiçbir fayda sağlamayacağını, aksine zarar verdiğini fark etmiş. William Bates gözlüklerin sadece takıldığı an net görmeyi sağladığını ve görme kusurlarını tedavi etmediğini her aklı başında insan gibi gözlemlemiş.
Kendi gözlerinde de hipermetrop (yakını görememe) olduğu için, kendi gözlerini iyileştirmekten yola çıkarak Bates metodunu bulmuştur. Bu metotla göz kusurları kısa bir zamanda tamamen düzeltilebiliyor. Tuhaftır ki, bulduğum bilgilerin hepsi İngilizceydi. Bu konuda yazılmış birçok kitap ve web sitelerindeki bilgiler olmasına rağmen hiçbir Türk doktoru bu bilgileri insanlarla paylaşmamış. Bu metotla iyileşen binlerce insan var fakat bu metot maalesef, dünyada da fazla bilinmiyor.

William Bates’in keşfettiği şey; göz bozukluklarının, gözdeki kasılma ve gerilimden kaynaklandığıdır. Çocuklukta veya yetişkinlikte herhangi bir bunalım, sıkıntı, gerginlik durumunda, gözde oluşan bir gerilim gözün normal görüşünün bozulmasına yol açıyor sonra çeşitli nedenlerle o bozukluk devam ediyor. Gözler, harika fakat çok hassas organlar. Bu yüzden herhangi bir olumsuz duygu, göz kusuru oluşmasına neden olabiliyor, fakat işin garip tarafı şu ki, göz kusuru oluşsa bile, tekrar kendi kendine düzelebiliyor. Tabii bundan habersiz olan doktorlar hemen gözlük veriyorlar insanlara. Gözlük ise, bu görme kusurunun sabitlenmesine ve daha da kötüye gitmesine sebep oluyor. Şöyle ki, eğer bana gözlük verilmeseydi de, rahatlama egzersizleri bile önerilseydi, ben uzun yıllar gözlük takmak zorunda kalmayacaktım.

Bir gün okulda ders sırasında, bir öğrenci ağlamaya başladı. Sonra yanına gittim ne olduğunu sordum. Meğerse tahtayı göremiyormuş, bir anda her şey bulanıklaşmış onun için ağlıyormuş. Hemen yanına oturdum ona gözlerini ve zihnini rahatlatacak bir kaç şey yaptırdım. 5 dakika sonra çocuk net görmeye başladı. Diyorum ki, eğer o çocuk hastaneye götürülseydi, bundan sonra gözlük takan biri olacaktı. Buna benzer sayısız örnek yaşadım küçük çocuklarla ve hepsi çok çabuk iyileşti.

Göz ile ilgili daha önceki yazılarımda paylaştıklarımı uygularken gözlüklerinizi veya lenslerinizi çıkarınız. Gözlük ve lensleri çıkarmadan yapılacak çalışmalar olduğunda zaten bunu belirtirim. Belirtmediklerimde ise mutlaka onları bir kenara koyarak uygulamaları yapınız.

Gözlerinizle ilgili çalışmalar yaparken, kendinize ait bir oda, evinizin bahçesi, evinizin balkonu, bir park ya da dere kenarı gibi kendinizi rahat hissedeceğiniz ve huzurlu bir şekilde kalabileceğiniz bir mekanda olmanız çalışmalarınızın verimini 4-5 kat arttırır. Hatta çalışmalar sırasında huzurlu ve sakin bir müzik de dinleyebilirsiniz. Bu da sizin daha çok gevşemenizi ve rahatlamanızı sağlayacağından, yine çalışmalarınızın verimi artar.

Ayrıca çok önemli bir noktayı daha paylaşmak istiyorum. Eğer göz numaranızın düşmesini veya gözünüzdeki başka bir rahatsızlığın (glokom, retinayla ilgili problemler, katarakt…) iyileşmesini istiyorsanız gözlüklerinizi veya lenslerinizi 1 numara kadar düşük olanlarıyla değiştirmelisiniz. Zaten şöyle mantıklı bir şekilde düşünürseniz, bunun ne kadar doğru olduğunu anlayacaksınız. Hem numaranızı düşürmek isteyip hem de aynı numaralı camları kullanmaya devam ederseniz gözlerinizin iyi gören bir hale gelmesini nasıl bekleyebilirsiniz ki? Beyninize iyi göremiyorum sinyali verip de gözlerinizin iyileşmesini sağlayamazsınız. Ancak düşük numaralı camlarla da görebildiği sinyalini verirseniz beyniniz ve bedeniniz bunu kabul eder ve gözlerinizi bir an önce iyileştirmek üzere harekete geçerler. Zaten 2 hafta içinde emin olun gözleriniz yeni gözlük numaralarına alışacak ve onlarla da iyi görmeye başlayacaksınız. Tabii bu arada göz alıştırmalarını yapmaya da devam edeceksiniz.

Önemli bir şey daha: gözlüklerinizi sadece net görmediğinizde yapamayacağınız işler için kullanın. Yani bilgisayarda çalışırken, film izlerken, tahtaya bakarken, araba kullanırken gibi… Diğer zamanlarda gözlüklerinizi çıkarın ve çok kısa bir zaman sonra gözlüksüz de yeterince net görmeye başlayacaksınız. Ben gözlüklerimi ilk çıkardığım da her şey sisli ve bulutlarla sarılmış gibiydi ve görüntüler gerçekten berbattı. Çünkü her iki gözümde de 5 numara miyop ve 2 numara astigmat vardı. Yine de sabrettim ve günümün büyük kısmını gözlüksüz geçirmeye devam ettim. Biliyordum ki gözlükler benim koltuk değneklerimdi. Onlara o kadar alışmıştım ve onlarsız görebileceğimi öylesine unutmuştum ki, onları bir dakika bile çıkarmak beni korkutuyordu. Yine de sonunda o koltuk değneklerini attım ve sadece gerçekten onlara ihtiyaç duyduğumda taktım. Sizlerden de yapmanızı istediğim şey bu.

Deneyin ve kendi gözlerinizle görün. Bu deneyim gerçekten neşe verici bir deneyim olacak sizin için. Güzel gören gözler dileğiyle…




Hidroterapi (Su terapisi) -Ferahlık ve Tazelenme Hissini Gözlerinize Yaşatın

Kendinize ait rahat bir odada veya evinizin bahçesinde yani sakin ve huzurlu bir yerde bu çalışmayı yapmanız gözleriniz için çok verimli ve rahatlatıcı olacaktır.

İki cam kap alın ve birine sıcak su, diğerine ise soğuk su doldurun. Yalnız sıcak su elinizi içine rahatça sokabileceğiniz kadar sıcak olmalıdır. Gözlerinizi yakacak kadar sıcak olmamalıdır. Soğuk suyu ise musluktan doldurup içine 5-6 tane buz atın. Şimdi de iki tane küçük havlu alın ve birini sıcak su kabına, diğerini de soğuk su kabına daldırıp biraz bekleyin. Yanınıza da çalışmanın sonunda yüzünüzü kurulamak ve yüzünüze hafif hafif masaj yapmak için bir tane de kuru ve temiz havlu alın.

Şimdi sıcak su dolu kaptaki havluyu sıkıp düzleştirin ve iki gözünüzü, elmacık kemiklerinizi ve alnınızı örtecek şekilde yüzünüze koyun. Gözlerin üzerine ellerinizle baskı yapmadan, sadece havluyu yerleştirin. Derin derin nefes alarak ve yavaş yavaş bu nefesi vererek havludan gözlerinize gelen ılıklığı hissedin ve bu ılıklığın keyfini sürün. Yaklaşık 30 saniye havluyu tutun ve sırtınız, boynunuz dümdüz ve dik olacak şekilde oturun. Bu çok ama çok önemlidir. İçinizden gözlerinizin her geçen gün daha parlak gördüğünü ve rahat olduğunu belirten cümleler söylemeniz de gözlerinizi daha fazla rahatlatacaktır.

Şimdi de soğuk su kabının içindeki havluyu alın ve suyunu sıkıp havluyu düzleştirin. Havluyu daha önceki gibi gözlerinizin üzerine yerleştirin. Yaklaşık 30 saniye beklettikten sonra, sıcak su kabındaki havluyu alın ve sıktıktan sonra hiç beklemeden gözlerinizin üzerine yerleştirin. Yaklaşık 30 saniye bekleyin ve soğuk su kabındaki havluya geçin. Bu döngüyü toplam 5 dakika yapın. Her seferinde, gözlerinizdeki serinlik ve sıcaklık sonrasında oluşan rahatlamayı, ferahlamayı hissedin ve tadını çıkartın. Gözlerinizin her an daha iyi gördüğünü ve gittikçe gözlerinizin gevşediğini kendinize hatırlatan cümleler söyleyin.5 dakikalık süre dolduğunda, kuru olan havluyla yüzünüzü kurularken göz çevresine hafif hafif masaj yapın. Gözlerinizi açtığınız zaman, gözlerinizin ve göz çevresinin ne kadar rahatlamış ve özgürleşmiş olduğuna şaşıracaksınız. Şimdi de 10 dakika kadar sessiz bir şekilde oturun ve etrafınızı bebeksi gözlerle seyredin. Bir şey görmeye çabalamadan sadece seyredin. En ufak ayrıntıları bile seyredin ve gözlerinizdeki ferahlığın ve rahatlamanın keyfini sürün.

Bu çalışmanın amacı; gözlerde biriken ve atılmayan zararlı maddelerin ve ölü hücrelerin boşaltım sistemine geçmesini sağlamak ve bu işlemi hızlandırmaktır. Ayrıca göz yuvarlağının dışındaki faydalı maddelerin, vitaminlerin, besin maddelerinin de göz yuvarlağına geçmesini sağlamak ve bu işlemi hızlandırmaktır. Ayrıca bu çalışma sonucunda, göz merceğinin yumuşaması ve böylece göz merceğinin odaklanma mekanizmasının tekrar faaliyete geçmesi sağlanmaktadır. Ayrıca en büyük faydası da gözlerinizdeki gerginlik, stres, gerilim ve kasılmaları yok etmesidir. Gözlerinizden kaynaklanan baş ağrılarınız bir haftalık düzenli uygulamadan sonra, yavaş yavaş kaybolacaktır. Deneyin ve kendiniz görün. Günde en az iki kez bu 5 dakikalık muhteşem ferahlık deneyimini yaşayın…

Kaynak ve detay : http://gozleriniiyilestirebilirsin.blogspot.com.tr/2009/09/hidroterapi-su-terapisi-ferahlk-ve.html

ÖNEMLİ NOT : Çalışmaları yapmadan önce mutlaka okuyunuz http://gozleriniiyilestirebilirsin.blogspot.com.tr/2009/09/goz-ile-ilgili-calsmalar-ve-dikkat.html


Dr. Ömer Önder ve Billur Bektaş, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan ve çigong sisteminde yer alan basit göz sağlığı egzersizlerini uygulamalı olarak gösteriyor. Bu egzersizler düzenli olarak uygulandığında göz kaslarını güçlendirerek astigmat, miyop veya hipermetrop gibi rahatsızlıkların olumsuz etkilerini gözle görülür oranda hafifletiyor.



Palming Çalışması -Karanlığın Getirdiği Netlik

Şimdi ellerinizi birbirine sürterek iyice ısıtın, parmaklarınıza biraz masaj yapın. Parmaklarınızdaki ve ellerinizdeki gerginliği gevşetin. Biraz da omuzlarınızı, kollarınızı hareket ettirerek bu bölgelerdeki gerilimleri de gevşetin. Boynunuzu ve başınızı da hareket ettirin ve rahatlatın. Şimdi de sırtınızı gevşetecek birkaç hareket yapın ve vücudunuzun kalça yukarısında kalan bölgelerinin iyice gevşediğinden ve rahatladığından emin olduktan sonra rahat ve dik bir biçimde bir koltuğa oturun.

Oturduğunuz yer karanlık bir yer olursa, bu çalışma çok daha verimli olur. Ellerinizi iyice birbirine sürterek ısınmalarını sağlayın. Önünüze bir masa ve masanın üzerine de yüksek bir minder koyun. Bunun sebebi; kollarınızın yorulmamasını ve ağrımamasını sağlamaktır. Boynunuzu da dik tutacak şekilde, uygun yükseklikte bir minder koyun. Bu minderin üzerine dirseklerinizi koyun. İyice ısınmış olan ellerinizi, avuç içleriniz gözlerinizi karanlıkta bırakacak şekilde gözlerinizin üzerine koyun. Avuç içlerinizi yuvarlak şekle getirdikten sonra gözlerinizin üzerine yerleştirin. Elleriniz göz yuvarlaklarınıza ve yüzünüzdeki kemiklere kesinlikle baskı yapmamalıdır. Tam anlamıyla bir pamuk yığınını gözlerinizin üzerine yerleştirmişsiniz gibi hiçbir baskı olmadan ve tamamen karanlık olacak şekilde ellerinizi yerleştirin ve bu karanlığı mümkün olduğunca uzun bir süre seyredin. İsterseniz yarım saat, isterseniz 1 saat, isterseniz daha da uzun bir süre yapabilirsiniz.

Sadece karanlığı seyrederek zihninizi sakinleştirin. Dışarıdaki her şeyin simsiyah olduğunu hayal edin. Evlerin, arabaların, denizlerin, gökyüzünün, kısacası her yerin ve her şeyin simsiyah olduğunu düşünün. Derin derin ve sakin bir biçimde nefes alarak dikkatinizi bedeninizde gezdirin. Bunu ne kadar uzun süre yaparsanız o kadar faydasını görürsünüz. Bitirmek istediğinizde, ellerinizi indirin fakat gözlerinizi açmayın. Bir süre de bu şekilde bekledikten sonra gözlerinizi açın ve aydınlık bir yere geçerek etrafınızı çocuksu gözlerle seyredin ve görüşünüzün ne kadar netleştiğine şaşıracaksınız.



Güneşin Gözlerinize Ne Kadar İyi Geldiğini Biliyor Musunuz?


Önemli bir noktaya değinmek istiyorum. Bu çalışmaya başlamadan önce bir süre mutlaka palming yapılmalıdır. Daha sonra doğrudan güneş ışığı alabileceğiniz bir mekana geçin. Bu mekan, balkon ya da evinizin bahçesi olabilir.


Gözlerinizi kapatın ve yüzünüzü güneşe doğru dönün. Dünyanın en faydalı şeylerinden biri olan güneşten faydalanın. Güneş ışınlarının çok dik geldiği 11:00 ile 15:00 arasında bu çalışmayı yapmayın, sadece bu saatlerin dışındaki saatlerde yapın. Şimdi bu durumdayken, yani yüzünüz, teninizi okşayan güneşe dönükken, sağ elinizin avuç içiyle sağ gözünüzü ışık gelmeyecek şekilde kapatın. Başınızı önce yavaş yavaş sağa doğru çevirin, sonra da sola doğru çevirin. Yalnız, çeneniz tam olarak 180 derece omzunuzun üzerine gelecek şekilde başınızı döndürün. Bunu 2-3 dakika yaptıktan sonra sağ elinizi indirip, sol elinizle sol gözünüzü kapatın ve yine aynı başı döndürme hareketini 2-3 dakika yapın. Daha sonra da,iki eliniz aşağıda olacak şekilde, yani ellerinizle herhangi bir gözünüzü kapatmadan da bir kaç dakika başınızı sağa sola çevirme hareketini yapabilirsiniz. Bu arada gözlerimiz hep kapalı duruyor. Bu çalışmaya en azından sabah ve akşam 5'er dakika ayırmalısınız.

Bunu yaparken gözlerimize neler oluyor bir bakalım: Yüzünüz tam güneşe doğru dönükken gözbebeğiniz daralır, yüzünüz güneşten uzaklaştıkça ise gözbebeğiniz genişler. Böylece gözbebeğiniz bir daralır bir genişler. Lensiniz daha esnek ve aktif hale gelmeye başlar. Görüşünüz daha parlak olmaya başlar. Göz yuvarlağınızın büyük bir kısmı uyarılır ve güneşteki yararlı ışınları almış ve gözlerinizi beslemiş olursunuz. Bu çalışmayı 5 dakika yaptıktan sonra, daha az ışık alan bir yere geçin, hatta karanlık bir yer olması daha iyi olur. Hemen palming çalışmasına başlayın. Bitirdikten sonra gözlerinizi sakince açın ve etrafınızı seyredin. Gözlerinizdeki sakinleşmeyi, dinginliği ve canlılığı hissedebilirsiniz. Ne kadar net gördüğünüze şaşıracaksınız. İşte, bu neşeyi tadın ve iyice yudumlayın. Enfes bir şey öyle değil mi?

http://gozleriniiyilestirebilirsin.blogspot.com.tr/2009/09/gozlerinize-cenneti-tattrn-dogay.html

Teknikler uygulanırken lens, gözlük takmıyoruz. Uygulamaya devam etmek istiyorsak bir numara düşük gözlük veya lens kullanmak gerekiyor. Yoksa gelişim sağlanamaz.


-Palming

Avuçlamak anlamına geliyor. Önce dik oturabileceğin bir yerde, bir masa başında kaslarını gevşeterek otur. Omurganı düzleştir. Ellerini 20-30 sn birbirine sürterek ısıt. Isınan ellerinle vücudunu, boynunu sıvazla. Rahatla. Tekrar ellerini ısıt. Dirseklerini masaya dayayarak yorulmasını engelle. Gözlerini iki elinle kapat. Ellerin birbiri üstüne değsin. Tıpkı kelebeğin kanadı gibi kapladığın gözlerine koyu bir karanlık sağla. Hiç ışık girmediğinden emin olduğunda gözlerini kapat. Ellerin pamuk gibi yumuşak olsun ve gözüne, yüz kemiklerine baskı yapmasın. Bu esnada dünyanın karanlıktan ibaret olduğunu düşün. Ağaçlar, çiçekler, insanlar, yürüyen karanlıklar... Sonra yerde uzanmış bir sekiz düşün. Gözlerinle sekizi takip et. Bu siyah sekizi göz hareketlerinle bir kaç defa yeniden çiz. Sonra ellerini gözlerinin üstünden kaldır. Gözlerin bir iki dakika daha kapalı kalsın. Ardından gözlerini aç. Etrafını seyret. Bebek bakışlarıyla seyret. Puslu ya da buğulu olmasına takılma. Yalnızca seyret. Çok rahatlayacağından eminim.




-Hidroterapi

Adı üstünde su terapisi. İki ufak havlu, sıcak ve soğuk dolu iki kap. Sıcaklık ellerini yakmayacak kadar olsun. Soğuk su için buz küpleri, akü kullanabilirsin. Önce havluları kapların içinde iyice ıslat. Önce sıcak olanı güzelce sık ve elmacık kemiklerini kapatacak biçimde gözlerinin üstünü kapat. 30 saniye boyunca derin nefesler alarak rahatla. Ardından 30 saniye de soğuk suya batırılmış havluyla gözlerini kapat. Bastırmak yok. Bu devinimi 5 dakika sürecek kadar tekrar et. Yani her havlu ile 5 sefer olmak üzere terapiyi sürdür. Ardından yüzünü kurularken göz çevrene hafif hafif masaj yap. Etrafı yine bebeksi gözlerle seyret. Günde iki defa yapılabilir. Yaptıklarım içinde beni en rahatlatan uygulama bu oldu. Sen de seveceksin.



-Yakına ve uzağa odaklanma egzersizi. 

Dış mekanda daha rahat yapılıyor. Fakat deli muamelesi görmemek için tenha yerler ideal. Evinde rahat edeceksen evde yap. Ayakta dururken sağ el ile sağ gözü kapat ve sol başparmağı göz hizasında kaldır. Fonda ise odaklanacağın ikinci bir hedef belirle, bir binanın tepesi ya da dağın zirvesi vs. Önce parmağına bak ve 10'a kadar say. Bitince hemen ardındaki ikinci hedefine odaklan ve 10'e kadar say. Birinciye odaklanırken ikinciyi çift göreceksin. Bu kez solu solla kapat ve sağ parmağa bak, tekrar dağ... şeklinde 15 defa bu devrimi yap. Sonra iki gözle birden aynı işlemi bu kez 20 defa yap. Bittiğinde palming yaparak gözlerini dinlendirmeyi ihmal etme.

-Swing
Sallanma. Önce bir nesneye odaklan. Mesela ben masanın üstündeki vazoya odaklandım. Gözlerin vazoya odaklanmışken vücudunu sağa sola döndür. 100'e kadar say. Bir de bunun uzun versiyonu var. O da youtube videosunda daha detaylı olarak görünüyor. Başlangıçta gözler açıkken sallanıyorsun. Nesneleri takip ederek. Yine yumuşak, görmeye odaklanmaya çalışmadan etrafını seyrediyorsun. Sonra gözlerini kapatıp seyrettiğin nesneleri karanlıkta görmeye çalışıyorsun. Yeniden gözlerini açıp bu kez parmağını takip ederek sallanıyorsun. Sonra iki parmağını ve kollarını hedefe alarak sallanıyorsun. Bunları 10'a kadar sayarak tamamlıyorsun. Finale doğru kollarını daha yavaş sallamaya, dereceli olarak hızını düşürmeye çalışıyorsun. Günde 2-3 defa 5-6 dklık seanslarla yapılabilir.

-Sunning

Güneşlenmek. Özellikle gözün ışığa karşı hassas ise gözlerini güçlendirmeyi hedefleyen bir egzersiz. Öncelikle güneşin fazla dik olmadığı, 9-16 saatleri öncesi ve sonrasında güneşi karşına al. Gözlerini kapat. Başını ve boynunu sağa sola döndürerek güneşlen. Bu hareketleri yaparken boynunu zorlama, yumuşak, hassas olmaya gayret et. Zihninde dünyanın renklerini, şekillerin keskinliğini ve onları ne kadar net görebileceğini düşün. 1-5 dakika arası yapman yeterli. Sonrasında palming yaparak gözlerini rahatlat.

-Göz kırpmak önemli. Gözlerini kırparken bunu, kelebeğin kanat çırpışı gibi kadifemsi ve hafif bir biçimde yapmalısın.

-Herhangi bir nesneye bakarken bütüne değil de detaylara odaklanarak bakmalısın. Bütüne bakmak gözü yorar. Oysa detaylar gözün odaklanma kabiliyetini arttırır. Ufak yazıları okumak göz kaslarının güçlendiren bir etmendir. Gördüğün her türlü prospektüsü, deterjan üstü yazısını oku.

-Renk terapisi. Her gün bir renge odaklanarak gör. Nesneyi değil rengi görmeye çalış.

-Bu göz yogası diye adlandırılan bir uygulama.

 Karanlıkta görmeye çalışmak. Kafanda kurgulamak gibi değil basbayağı görmeye çalışacaksın. Önce karanlık bir odada bir mum ışığına odaklan. Gözünü kırpmadan ama çok zorlanmadan da ne kadar bakabilirsen, yarım veya bir dakika, göz kırpma ihtiyacı hissedene dek muma bak. Gözlerin yaşarmaya başladığında ya da göz kırpma ihtiyacı hissettiğinde gözünü kapat. Ve mum ışığının nasıl olduğunu karanlığına yansıt. Her detayını karanlığa işle. Haresindeki maviliği, titreyişini, turuncusunun parlak enerjisini. Bir ressam gibi gözlerinle mumu çiz.

Ayrıca youtube 'da eye yoga - yoga for eyes diye aratın videoları inceleyin.







Kaynak : http://tesetturluyahni.blogspot.com.tr/2014/10/goz-egzersizleri-bates-metodu-palming.html


Ayrıca bu linkleri inceleyin : http://www.benolmeden.com/gozlukten-kurtulmanin-yollari/
https://www.alternatifterapi.com/icerik/bates-yontemi-nedir
http://suyunucikardim.blogspot.com.tr/2012/08/gozluklere-veda-2_19.html
http://www.gormegelistirme.com/goz-tembelligi/162-bates-ve-digerleri.aspx

Not Son not : arkadaşlar bu yöntemi Türkiye'de https://www.eyefitturkey.com/dr-bates  olarak uygulamalı ve kitapları var , reklamını yapmak için değil burada bir arkadaşın yorumu üzerine internetten buluduğum bir yer , eğer burada veya diğer sitelerde yazan uygulamaları kendiniz yapamaz yada yarar göremesseniz orayıda araştırın derim.Göz çok önemli ufakta olsa bir fayda sağlayıyorsa değerlidir gerçekten..

ÖNEMLİ NOT : Çalışmaları yapmadan önce mutlaka okuyunuz http://gozleriniiyilestirebilirsin.blogspot.com.tr/2009/09/goz-ile-ilgili-calsmalar-ve-dikkat.html

Son tavsiye : göz bozuklukları sadece göz olarak düşünmemek , bütünsel tıp çerçevesinde genel beden sağlığı enerji ve beden dengesini göz önünde tutmak gerekir.Bu yüzden bu çalışmaların dışında
tavsiye olarak :

1- Beslenme alışkanlıklarınızı kontrol edin , doğal , sebze , işlenmemiş , asidik olmayan yiyecekleri tercih edin , şekerin hayatınızdan çıkarmaya çalışın , köpeklerde şekerin gözlerini kör ettiğini düşünürsek , insanlardada mutlaka negatif etki edeceğini düşünüyorum , bu yüzden kola , tatlılar v.s özellikle dikkat edin.Tansiyonunuz varsa tuzdan kaçının , damar basınçı gözlerede negatif etki edebilir.Su tüketimide önemli.Göz sağlığı için gerekli besinleride araştırın ona göre beslenin.

2- Doğru nefes almayı öğrenin - kesinlikle sigara içmeyin - gözü nefesle ilişkisiz gözüksede akciğer sağlığına ve kandaki oksijene bağlı dolaylı yoldan etki edebilir.

3- Uyku düzeninize dikkat edin en az 6 saat deliksiz bir uyku hem beden hem göz sağlığı için yararlıdır.

4- Stresten - içe atma  : stres ve içe atılan öfke , üzüntü doğrudan pek çok hastalığın sebebi oluyor , damar basıncı , organlara yaptığı negatif etki ile gözlerede uzun vadede zarar vereceğini unutmayın.
Bu yüzden cigong - yoga - plates v.s doğa yürüyüşü tavsiye ederim.
Ayrıca göz için gigong for eyes diye youtube'da aratın.



5- Gereksiz ilaç kullanımına dikkat edin , sağlık sorunlarınızı ilaçlarla geçiştirmek yerine - kalıcı akapunktur - bioenerji - reiki - yoga gibi teknikleri öğrenip daha sağlıklı olmayı deneyin.






99 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Kısaca-Özet

      1-) gözlüksüz yaşa
      2-) göz egzersizlerini yap (sağsol çember, parmak ilerigeri, 2 nesne arası odak değiştir falan)
      3-) güneşlenmeyi yap
      4-) hayata bakarken ilk defa görüyomuş gibi bak (detayları incele)
      5-) göz masajlarınıda ihmal etme
      6-) en önemlisi palming yap hatta her uygulamadan sonra yap hatta günde 5-6 defa 20 saniyelik periyotlarla yap
      7-) bide kendi yaptığım araştırma sonucu olarak diyorum burda dememiş, boyun eğzersizlerininde etkisi var yapabilirsin
      8-) son bide :) telefon tv bilgisayar kullanırken daha dikkatli kullanın artık mesela yakında izlemeyin olsun bulanık görün, telefonu burnunuzun dibine sokmayın normal mesefedende görebiliyosunuz, hatta bilgisayar ve telefonuzdaki yazı ve görüntü boyutlarını küçültün.

      Ve asıl mesele arkadaşlar ben bu konuyu uzun zamandır araştırıyorum insan beynidir, psişik güclerdir, auradır, vücuddaki enerjidir falan hepsine kadar okudum nekadar yazı buldumsa okudum.
      Bu çalışmaları yaparken RAHAT olucaksınız iş orda başlıyo yani psikolojik olarak kafa olarak beden olarak rahat olmanız gerek kafanızın boş olması gerek meditasyondaki yogadaki gibi o an dertlerinizi okulu işi gücü aileyi sevgiliyi bırakın bi kenara ve görmekle ilgili şeyler düşünün yukarda demiş zaten, etrafa bakarken herşeyi mükemmel görüyomuş gibi bakın, eski hayatınızdaki sağlıklı gördüğünüz o günleri düşünün bi anıyı mesela gibi

      Umarım faydalı sonuçlar alırsınız, sabredin azmedin ve dua edin sonuçta bu bir sebep şifayı vericek olan yine Allah ..

      -Ahmet Ercan (Sivas)

      Sil
  2. Şifalı bitkiler sözlüğü
    http://www.sifalibitki.biz

    YanıtlaSil
  3. Abi işe yaramaya başladı gözlerimde agrı yok daha 1 kere havlu olayını yaptım ve gün boyunca agrıyan gözüm kayboldu kendimi kuş gibi hissediyorum gözlügümü dün kırdım yere düştü daha dogrusu kırıldı ve sinir oldum artık 2 seneden beri takıyorum taktıkça ilerledigini biliyorum fakat takmalıydım ara ara çıkarıyordum bazı bilgilerim vardı kulaktan duyma bir hocam bana internette oldugunu söylemişti geçen sene ben yabancı bir siteden bulmuştum ve çevirdim yarım yamalak fazla işe yaramamıştı her şey için çok ama çok teşekkür ederim umarım daha iyi olucak gözlerim kendimi sana kurban veresim geliyor o derece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben uyguladım göz egzersizi ve avuç içini 1 ayda 0.75 düştü 13 senedir yapamadığımi yaptım. Doktorlar bilimsel kanıtlamasi yok diyor..

      Sil
    2. Hangi göz egzersizini acaba

      Sil
    3. ya egzersizler ne oluyor okudumda ne egzersizleri yapılacak yardımcı olurmusunuz

      Sil
  4. aslında mantıklı gözüküyor sonuçları tekrar yazarım.

    YanıtlaSil
  5. Benim gözümün önünden noktalar geçiyor. (Eye Floaters olayı) Ayrıca arada şimşek çakması oluyor. Sanırım bilgisayar kullanmaktan dolayı gözler yoruldu. Doktor normal diyor ancak beni çok rahatsız ediyor. Bu teknikler bu konuda işe yarar mı acaba? Çalışmalara başlayacağım. İnşallah düzeltir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de aynı durum vardı.Dr.retina dekolmanı dedi.Argon lazer uyguladı. Hiçbir fayda görmedim.Tedavi edilmezse körlüğe varan sonuçları ılan bir hastalıkmış.mutlaka doktora gidin.

      Sil
  6. Yazıda okuduklarım bana çok mantıklı geldi. Ben 17 yıldır gözlük kullanıyorum. Annem babam kardeşim de göz kusuru yok. bende miyop+astigmat+göz tembelliği var. Gözlük takmaya başladığım ilk 4 sene gözlüksüz şekilde de hayatıma devam edebiliyordum. Ancak şu an 21 yaşındayım ve gözlüksüz bir hayat benim için imkansız sürekli gözlük takma ihtiyacı duyuyorum. Yani yazıdaki gibi gözlerim gözlüğe alıştı ve bırakamıyor. Göz tembelliğinin de 7 yaşından sonra tedavisi olmadığını öğrendim. Bu yüzden nette araştırma yaparken bu yazı ilgimi çekti. Bu teknikleri deneyenlerden yorum alabilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lens i 1 derece düşük olarak kullanmaya başladım başta zorlansamda 1 ayda 0.75 derece düştü doktora göz egzersizi avuç içi dinlendirme si yapıyorum dedim bilimsel kanıtlamasi yok diyor .

      Sil
  7. peki bu tavuk karası hastalığı için böyle birşey var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili soner , bu konuda bişey demek zor ama google da tavuk karası diyince tibbi tedavi yapan yerlerde var.Ancak tabiki yoga olsun baska tekniklerlede dünya üzerinde gözlerini iyileştirdiklerini söyleyen var. Bu konuda youtubeda Retinitis Pigmentosa (tavuk karası) Eye Exercise http://www.youtube.com/watch?v=tVD4CXgBXWE içinde özel egsersizler var.En azından hastalığın ilerlemesini durdursunuz diye düşünüyorum.Bunun yanında stres , üzüntü v.s negatif seylerden uzak durup kronik hastalıklarda calisma metodu yazısına bakabirsin : http://kendikendinetedavi.blogspot.com/2009/03/kronik-hastalklarda-calsma-metodu.html sevgiler :)

      Sil
  8. Umarım işe yarar arkadaşlar , bu konuda kesin birşey denilemiyor bunun bir sebebide böyle şeylerin imkansız gibi görünmesi,ancak siz yinede konuyu araştırın.Sadece bir teknikle değil sağlıklı olmak için doğru beslenmede, nefes ve yoga tekniklerine kadar pek çok şey var.Orjinal yoga sistemi ve Göz konusunda:norbekov'u da araştırabilirsiniz.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Mirzakarim_Norbekov http://tr.wikipedia.org/wiki/Orijinal_Yoga_Sistemi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya lutfen soylermisiniz gunde kac kere yapayim,bir de ne zamana gibi faydasini gorurum?

      Sil
  9. Arkadaşlar bu konuda ayrıca bakınız : http://www.iamistanbul.tv/haber/goz-sagligina-iyi-gelen-yoga-teknigi.html http://www.wikihow.com/Do-Yoga-Eye-Exercises
    http://www.estanbul.com/gozler-ve-kendi-kendine-iyilestirme-sistemi-1-a-228462.html buraya tekrar bakabirsin.

    ingilizce varsa bu sitede gözlüklerden kurtuldugu anlatiliyor. http://www.visionwithoutglasses.com/?hop=v8tr72nj

    http://foto.mahmure.com/guzellik/gozler-icin-dinlendirici-ve-canlandirici-yoga-hare/15608
    ayrıca youtube da Yoga eye exercises diye yazınca sey var https://www.youtube.com/watch?v=FfAZPhwKl5Q
    gigong calismalar : https://www.youtube.com/watch?v=ugjCItrMbx0
    Göz sagligi için yoga : http://www.iamistanbul.tv/haber/goz-sagligina-iyi-gelen-yoga-teknigi.html
    http://www.iamkibris.tv/haber/yoga-goze-de-yariyor


    YanıtlaSil
  10. Ayrıca bakınız : http://www.yogaevim.com.tr/yoga-nedir/tratak-goz-yogasi-nedir/

    YanıtlaSil
  11. su terapisi nasıl arkadaşlar yapan varsa lütfen söylesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eski çin kendi kendine tedavi tekniği Qi Gong Eye Exercise diye aratın örnek video: http://www.youtube.com/watch?v=ugjCItrMbx0

      Sil
  12. Baska deneyen varmi sanuclar nasil deneyenler yazsin arkadaslar.lutfen

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar mutlaka faydası olur ama calismanız lazim bence , bu konuda türkiyede malesef araştırma gelişme yok , ancak google da aratırsanız Leo Angart diye pek çok şey çıkıyor ayrıca eski kendi kendine tedavi tekniği Qi Gong Eye Exercise diye aratın örnek video: http://www.youtube.com/watch?v=ugjCItrMbx0

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten ise yararmi sekiz numara gozlerim ne kadarda fayda görürüm bide egzersizleri okudum ama net bi sekilde sırasıyla falan bilgi verseniz olurmu

      Sil
  14. benim 14 derece miyopum var Norbekov seminerine gittim buradaki egzersizlerle neredeyse aynı ancak düzenli yapamadım. Bu defa deneyip buradan sonuçları yazıcam. Herkese acil şifalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son durum nuz ne acaba

      Sil
    2. Evet düzenli yapmanız, öncelikli olarak hayatınıznda gözlerinize ve bedenize karşı yaptığınız yanlışlar varsa bunları düzeltin.Örneğin çok yoğun bilgisayar v.s kullanmak , düzensiz uyku, yanlış beslenme, stress , içe atmak ( özellikle stres yogunsa vücutta gözler dair pek çok bölgeyi etkilyebiliyor)Bunun dışından cigong, yoga , doğru nefes gibi kelimeleri araştırın.Gözler için ise youtube da yoga for eyes , cigong for eyes örnek https://www.youtube.com/watch?v=STZG527jr5w Gelişmeleride bildirin sevgiler : )

      Sil
    3. Norbekov sistemide bu konuda iddalı tabiki bilemiyoruz, ama dünyada olmayacak şey yok : ) İyi haberlerinizi paylaşın lütfen : https://sonmucid.wordpress.com/2012/08/24/ibni-sina-sifasi/

      Sil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Hocam takipteyiz.. Uygulayan arkadaşlar yorum yaparsa müteşekkir oluruz. Ben de araştırma aşamasındayım. Birileri de hacamattan akupunkturdan falan bahsetti. Herkes başka bir şey söylüyor. Ama şuna inanıyorum ki ihtiyarlıktan başka her derde deva vardır. Şifa bulmamız dileğiyle...

    YanıtlaSil
  17. Arkadaşlar sonuçları lütfen yazın

    YanıtlaSil
  18. Ben biraz düşündüm de burada yazılanların hepsi düzmece.
    1 numara düşük gözlük kullanın sonrasında gözünüz bu numaraya alışacaktır ve bu numaralarla da iyi göreceksiniz yazmışsın. Benim gözlerim zaten -1.25. Dolayısıyla gözlüksüz iken de gözümün yeteri kadar iyi görebileceğini iddia etmiş oluyorsun. Böyle bir şey imkansız. Bu eğer mümkün olsaydı zaten en başında gözlerim bozuk diye doktora gitmezdim. Burada mantık hatası var.
    Başka bir örnekle daha açıklayayım: Atıyorum gözleri 3 numara miyop olan biri gözlüklerinin numarası artınca gözleri göremiyor ve daha yüksek numaralar kullanmak zorunda kalıyor. Eğer gözleri daha yüksek numaraya çıktığı halde görebilseydi zaten gözlüğü, asıl numarasından aşağıda bir numara olacaktı ve görmeye devam edecekti(sizin mantığınıza göre). Halbuki adam göremiyor. Kimse görmeyi o adamdan daha fazla isteyemez. Biraz uzun yazdım ama olay tamamen düzmece. Haftaya gidip lazer olayım da görün siz görmek nasıl oluyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yanlış anlamışsın kardeşim burada asıl amaç beynine komut vermek her şey beyinde başlar

      Sil
    2. Bencede mesela1.00derece miyop olanlar hiç mi gözlük kullanmayacak?okula gidenler nasıl tahtayı görecek?Onu bilmem ama bu egzersizler işe yarıyo gibi.

      Sil
    3. Bencede mesela1.00derece miyop olanlar hiç mi gözlük kullanmayacak?okula gidenler nasıl tahtayı görecek?Onu bilmem ama bu egzersizler işe yarıyo gibi.

      Sil
  19. Arkadaşlar buralarada bakın http://yeniboyutlar.com/binlerce-insan-bu-metodla-gozlukten-kurtuldu

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Meehaba ben egzersizleri iki gündür uyguluyorum ama gözlerim ağrımaya başladı.1.00derece miyopum 14 yaşındayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlar ben bu egzersizleri farklı versiyonlarıyla birlikte uzun zamandır yapıyorum ve artık gözlük kullanmıyorum sadece sabırlı olmanız lazım bu arada yaşı küçük olan arkadaşlar eğer egzersizleri düzenli yapamazlarsa pek işe yaramaz çünkü bu egzersizlerin temeli göz merceği kaslarını eski haline getirmektir ve bir kası düzeltmek veya geliştirme istiyorsanız bu işi düzenli olarak yapmalısınız ... Kolay gelsin

      Sil
    2. Gözleriniz kaç dereceydi?

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. Değerli The rise of players sizin gözleriniz kaç dereceydi?Ve ne kadar sürede gerilettiniz?Bir de 0.25 derece gerilemesi için ortalama ne kadar süre gerekir?

      Sil
    6. egzersizleri tam olarak sirasiyla nerden öğrenebilirim ne kadarda etki eder görünce bu yazıyı çok heyecanlandim

      Sil
  22. 14 yasındayım bi kaç yıldır gözlük kullanıyorum uzun süredir farkettimki gözlük kullanmaya basladıktan sonra gözlerim kısılmış ve çekik gibi duruyor kullandığım gözlüktenmi kaynaklanıyor gözlüğü değiştirdik kendi kendine düzelirmi yada napmalıyım gözüm bildiğinz kücüldü eskiye göre baya fark var anneme de demstm ama fazla umursamadı .d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,çok genç yaştasınız , öncelikli olarak hayatınıznda gözlerinize ve bedenize karşı yaptığınız yanlışlar varsa bunları düzeltin.Örneğin çok yoğun bilgisayar v.s kullanmak , düzensiz uyku, yanlış beslenme, stress , içe atmak ( özellikle stres yogunsa vücutta gözler dair pek çok bölgeyi etkilyebiliyor)Bunun dışından cigong, yoga , doğru nefes gibi kelimeleri araştırın.Gözler için ise youtube da yoga for eyes , cigong for eyes örnek https://www.youtube.com/watch?v=STZG527jr5w Gelişmeleride bildirin sevgiler : )

      Sil
  23. egzersizler ne kadarda etki eder ameliyat olucam onumuzdeki ay böyle 9mkan varsa bunu degerlendirmek isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ameliyattan once denemekte fayda vardir diye dusunuyorum ameliyat olduktan sonra yeniden goz bozulabiliyormuş diye biliyorum ve yeniden cizdiremiyormussunuz

      Sil
    2. Ameliyattan once denemekte fayda vardir diye dusunuyorum ameliyat olduktan sonra yeniden goz bozulabiliyormuş diye biliyorum ve yeniden cizdiremiyormussunuz

      Sil
  24. Merhaba, 6 yaşımda ki kardeşim'e doktor gözlük takmasını gerektiğini söylüyor. Gözleri çok çok çok kötü görüyormuş. Fakat bize göre her şeyi görebiliyor, hatta yakını benden iyi görüyor sadece uzağı görme sorunlari var ama cok büyük sorun değil. Gözlük takmasını istemiyoruz çünkü ileride tamamen muhtaç kalır bu gözlüğe diye korkuyoruz. Acaba faydası olur mu burda yazılanlar? Hepsini de daha okumadım baya uzun diye. Yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba geçmiş olsun.İnsan bedeni bir bütün olduğu için gözlerede mutlaka olumlu faydası olur.Ancak kesin olur diye birşey yok sağlıklı olmak hareket etmekten ,uykudan, beslenmeye , doğru nefes, almaktan stres ve öfkeden kurtulamaya kadar herşeyi kapsayan bir durum.Çocugunuzu bu anlamda eğitirseniz sağlıgı ve gözleride iyi olacaktır.İnternetten Çocuk yogasını araştırın
      Göze özel olarak ise yapılan yorumlar ve buralarıda gözden geçirin https://sonmucid.wordpress.com/2012/08/24/ibni-sina-sifasi/ https://www.youtube.com/watch?v=3tKMagTb_jc ayrıca cigong eyes yoga eyes diye araştırın.Gelişmeler olursa mutlaka paylaşın sevgilerle : )

      Sil
  25. Küçük yaşlarda gözlük takanların gözleri ileride iyileşebiliyor. Farklı bi konsept onlar. Siz iyi bir göz doktoru bulup kardeşinizin Gözlerini ona emanet edin. 100-150 lira bi muayene ücreti ödersiniz ama kafanızda hiçbir soru işareti kalmaz. Benim tavsiyem Hanefi Çakır hoca olabilir mesela.

    YanıtlaSil
  26. Bu yazıyı araştıran kardeşim.Siz bu uygulamayı ne kadar süre yaptınız,gördüğünüz faydaları kısaca anlatırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba benim göz sorunum yok ama araştırmalarım ve başka deneyimlerim sonucu bu tip egsersizler olsun, doğru nefes , yoga , ve enerji teknikleri genel sağlınızı olumlu yönde etkileyecektir.İnsan bedeni bir bütün olduğu için gözlerede mutlaka olumlu faydası olur.Ancak kesin olur diye birşey yok sağlıklı olmak hareket etmekten ,uykudan, beslenmeye , doğru nefes, almaktan stres ve öfkeden kurtulamaya kadar herşeyi kapsayan bir durum.Göze özel olarak ise yapılan yorumlar ve buralarıda gözden geçirin https://sonmucid.wordpress.com/2012/08/24/ibni-sina-sifasi/ https://www.youtube.com/watch?v=3tKMagTb_jc ayrıca cigong eyes diye youtube da aratin.

      Sil
  27. bloğunuz çok iyi başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  28. Benim sağ gözümde 1.25 numara sol gözüm ise 0.50 bende doktora gittim gözlük verdi ama fazla bir zaman olmadı daha bir ay falan oldu bu yöntemleri uyguluyorum ve gerçekten işe yarıyor be sanırım sol gözüm iyileşti bile de sağ gözümde öyle iyileşir mi?

    YanıtlaSil
  29. merhaba ben de norbekov yöntemiyle çalışmaya başladım,sizin yazdıklarınızı da okuyudum uygulayacağım, norbekov un seminerine gidip gözlük bırakan arkdaşalarım var ,ben de bu yolda niyetliyim artık, 4 derece olduğu için suan oğlumun düşük numaralı gözlüğüyle işlerimi hallediyorum,inanın bende gözlüksüz lenssiz yapamam zannediyordum ama oluyormuş,daha göz numaram küçülmediği halde bu numaralarla da yaşadığımı gördüm ya ,bu bile büyük bir gelişme gözlük takanlar için, benimkiler sıfırlansın,sıra oğlumda, sonrada etrafımdakilerde, gelişmeleri paylaşacağım sizinle...

    YanıtlaSil
  30. Sadece burada bahsettiğiniz egzersizleri yapmak yeterli olur mu? Yanında bates metodundaki 5 egzersizide yapabilir miyiz? Şimdiden teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  31. ben bu yazılanları çok mantıklı buluyorum bu sayfayı okumadan önce aklımda çok soru vardı acaba ameliyatsız görebilirmiyim diye, kendi kendi me sadece gözlük numarami iki ayda bir 0.50 düşurdüm ilk iki hafta derste tahtayi göremezken şimdi hiç bir sıkıntı yok. Düşürmeye devam edicem..

    YanıtlaSil
  32. Sadece hidroterapi ve palming yeterli olur mu? Ve benim gözlerim 2.5 derece daha 1 hafta önce değiştirdim önceden 1.75 di 1 hafta önce 2.5 oldu şuan eski gözlüğüm elimde onunla çalışmalara başlamalımıyım, umarım işe yarar 7 yıldır gözlük takıyorum :(

    YanıtlaSil
  33. efendim 1.50 ve 1.75 gözlüğü var takmadan yapsam nasıl olur sizce?

    YanıtlaSil
  34. ben 14 yaşındayım ve tahtayı net göremiyorum eğer bu egzersizi yaparsam tahtayı daha net görebilirmiyim? bide bunu günde kaç defa uygulicam? ve gözüm iyileşene kadar bunu yapıcakmıyım?

    YanıtlaSil
  35. ben 14 yaşındayım ve tahtayı net göremiyorum eğer bu egzersizi yaparsam tahtayı daha net görebilirmiyim? bide bunu günde kaç defa uygulicam? ve gözüm iyileşene kadar bunu yapıcakmıyım?

    YanıtlaSil
  36. Merhaba bende 0.75 astigmat var özellikle sağ gözüm bulanık görüyor ve ilerlemesinden cok korkuyorum sanırım miyopta var uzağı fazla göremiyorum ve bu metodları uygularsam yokmus gibi geriler mi bates baktım astigmatla ilgili pek fazla birşey yazmıyodu yanıtlarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  37. Ben yarın bu egzersizi yapmaya başlayacağım, sonuçları yazarım

    YanıtlaSil
  38. Merhaba 16 yasindayim gayet mantikli geldi sag2.25 sol 3.00 miypo aistigmat göz tembellgigi ve kretokonus denilen menet hepsi var egerki fayda ederse yazarim denicem insallah fayda eder

    YanıtlaSil
  39. Merhaba 16 yasindayim gayet mantikli geldi sag2.25 sol 3.00 miypo aistigmat göz tembellgigi ve kretokonus denilen menet hepsi var egerki fayda ederse yazarim denicem insallah fayda eder

    YanıtlaSil
  40. 1.5 miyopum ise yarar mi ?

    YanıtlaSil
  41. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  42. 19 yaşındayım ve 3 ay önce gözlerimin uzağı karıncalı gördüğünü farkettim ve -0.75 derece bozuk çıktı. Uzaktaki yazıları okuyamıyorum. Mesafe uzaklaştıkça netlik gidiyor. Ne yapmalıyım ve ne kadar sürer sıfıra inmesi?

    YanıtlaSil
  43. Öncelikle Herkese Merhaba Arkadaşlar Egzersizlerin Faydasını Gören Bir Kişi Olarak Diğer İnsanlara İlham Kaynağı Olabilmek İçin Bu Yorumu Diğer Sayfalardaki Bates Metodu Göz Egzersizleri Başlıklarının Altınada Bırakacağım, Tarih: 25 Mart 2017 Cumartesi.
    Ben Bates Metoduyla Çalışıp Başarılı Sonuç Almış Bir Kişiyim, Fakat Benim Zamanımda Türkiyede Neredeyse Hiç Ama Hiç Bilinmiyordu, Bugün İzin Günümde Aklıma Geldi Bates Metodu Diye Arattım Ve Metodun Güncellik Durumuna Baktım. Sonuçlar Beni Pek Mutlu Etmedi Fakat Haala Azınlık Bir Toplum Tarafındanda Olsa Bilinmesi Beni Mutlu Etti. Ben Bu Metodu Kendi Çapımda Yaymaya Çalışan Bir Kişi Olarak Başarılı Olan Her Kişi İçin Ayrıca Seviniyorum.
    Ben Pilot Subaylık Hayali Olan Birisiydim Bunun İçinde Hava Harp Okulu Okumam Gerekiyordu Ve Göz Numaram Çok Yüksek Olduğu İçin Bu İmkansızdı Hava Harp Okulu 2 Gözün Toplamı Olarak En Fazla 0.50 Bozukluğu Alıyordu, Ayrıca Okul Lazer Ameliyatlı Adaylarıda Kabul Etmediği İçin Hiçbir Çarem Yoktu. Neyse Fazla Uzatmıyayım Bates Metodu Göz Egzersizleriyle Tanıştım Ve Hemen Uygulamaya Başladım Egzersize Başlamadan Önceki Göz Numaram: SAĞ GÖZ: 2.25 Numara Astigmat, 1.50 Numara Hipermetrop – SOL GÖZ: 2.50 Numara Astigmat, 1.25 Numara Miyop (2 Gözümün Toplam Numarası 7.50). Tam 14 Ay Boyunca Hiçbir Gün Aksatmadan İstikrarlı Bir Şekilde Egzersizlerimi Yaptım, Ayda Ortalama Olarak 0.50lik Bir Düşüş Yaşadım Ve 14 Ayın Sonunda Gözlerimin Numarası 2 Göz Toplamı 0.50 Düzeyine İndi, e Tabikide Bunun İçin Profesyonel Yardım Aldım Bunu Meslek Olarak Yapan Uzmanlar Var Toplanma Günlerinde Gidiyorsunuz Nasıl Yapacağınızı Daha İyi Anlıyorsunuz Ulaşmak İsteyenler Olursa Linkler Yarımcı Olur [Bunun İçin Bir Miktar Ücrette Ödedim Bu Arada]: https://www.facebook.com/eyefitturkey/?fref=ts – https://www.eyefitturkey.com/
    Bu Ara Amacımada Ulaştım Üniversite Ara Sınıf Alımlarından Mülakatları Ve Sağlık Taraması Çerçevesinde Yapılan GÖZ ÖLÇÜMÜNDEN KIL PAYIDA OLSA :) GEÇEREK HAVA HARP OKULU’na Girdim Askeri Pilot Olacağım Bunlarda 1,5 Ay Önceki Yemin Törenimizden Fotoğraflar: http://www.hho.edu.tr/Galeri/Torenler.aspx – http://egitimvekariyergunleri.com/hnc/kullanici_dosyalar/images/hava%20harp%20okulu.png Ufuk Bey Sağolsun Onun Sayesinde Bunlar :)

    Dipnot: Bu Arada Arkadaşlar Bunu Sona Eklemek İstedim Ben Bu Egzersizleri İnternetten Bakıp Direk Kendi Başıma Değil, Bu İşi Meslek Olarak Yapan Ve Yıllarca Bu İşle Uğraşmış Profesyonel Kişilerden Aldığım Dersler İle Yaptım. İnternet Sitelerine Veyada Facebook Sayfalarına Mesaj Atıp Durumunuzu Anlatıyorsunuz [(https://www.facebook.com/eyefitturkey/?fref=ts) - (https://www.eyefitturkey.com/)], Ona Göre Size Bir Sonraki Egzersiz Eğitim Gününü Söylüyorlar. O Gün Gidiyorsunuz Yaklaşık 6 Saatlik Uzun Ve Ayrıntılı Bir Eğitimden Sonra 1 Ay Sonra Tekrar Buluşmak Üzere Evinize Gönderiliyorsunuz, Egzersizleri Evde Yapıyorsunuz. Düzenli, Disiplinli Ve Doğru Egzersiz İle Normal Bir Bünyedeki İnsan Ayda Ortalama Olarak 0.50 İla 0.75 Numara Arası Düşüş Yaşayabiliyor (2 Gözün Toplamı Olarak).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum. Uzun süredir takip ediyorum ve ilk defa böyle somut bir yorum okudum . Sevgiyle kalın

      Sil
    2. Ablacim senin numaranda bir değişiklik oldumu peki baya yuksekti numaran lütfen bilgilendirir miakn

      Sil
  44. Aq destan yazmışsın ya kim bulmuş nasıl bulmuş banane sadece özete geç.

    YanıtlaSil
  45. MEREBA BEN 4 YILDIR GÖZLÜK KULLANYORUM ASLINDA GENELDE TAKMIYORUM AMA ÇOK İLERLEDİ SİZCE TAKMALMIYIM? CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
  46. MEREBA BEN 4 YILDIR GÖZLÜK KULLANYORUM ASLINDA GENELDE TAKMIYORUM AMA ÇOK İLERLEDİ SİZCE TAKMALMIYIM? CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
  47. Değerli arkadaşlar ben 4 gündür havlu terapisini uyguluyorum inanın çok faydası oldu yani gözümü rahatlaştırdı ve daha net görmeye başladım ve iki gözümde de daha yeni 0.50 miyop astigmat çıktı 2 aydır yaşım 26 benim gözümün bozulacağını hiç tahmin etmemiştim gözlük bana göre değil taktım sanırım gözüm tembelleşti insanlar uğraşmamak için gözlük takıyo ve toplumumuzun yarısından çoğunun gözleri bozuk farkında değiller astigmat denilen şey çok kötüymüş ama ben bunu başaracağıma inanıyorum inanmak başarmanın yarısıdır şifası Allah tan tabi. Ama ben çoğu insanın gözlerinin düzeleceğine inanıyorum gözlüklere ihtiyacım yok çünkü Allah ın izniyle her geçen gün de daha iyi oluyo bunları hergün devam edeceğim havlu terapisini yapmaya tavsiye ederim çünkü 5 metreden sonrası bulanıktı ve şimdi bu 10 metreye çıktı 4 gün sonra daha iyi olacak ve bi dört gün sonra daha iyi olacak inanıyorum sizde inanın ve çalışmaya başlayın birşey kaybetmezsiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu yontemlergozyasi kanal tikanikligina da iyi gelirmi lutfen cvp.

      Sil
    2. o kadarını bilemiyorum ne desem yalan olur.

      Sil
  48. Hocam benim sağ gözüm sola baka ama sağa bakmak istediğimde ise ortaya bile gelmeden duruyor devlet hastanesine gittim ameliyat ederiz biraz dızeltebiliriz dediler o arada bi sigarta hastanesine gittim ordaki doktor ise bunun çaresi yok sağ gözümü sağa çeviren telmi damarmı her neyse ismini felç olmuş dedi bunun bi çaresi yokmu hocam 30 yaşındayım bena doğduğunda n beri böyleyim düşüncenizi yazarsaniz sevinirim saygılarımla ali özgür

    YanıtlaSil
  49. Hocam benim sağ gözüm sola baka ama sağa bakmak istediğimde ise ortaya bile gelmeden duruyor devlet hastanesine gittim ameliyat ederiz biraz dızeltebiliriz dediler o arada bi sigarta hastanesine gittim ordaki doktor ise bunun çaresi yok sağ gözümü sağa çeviren telmi damarmı her neyse ismini felç olmuş dedi bunun bi çaresi yokmu hocam 30 yaşındayım bena doğduğunda n beri böyleyim düşüncenizi yazarsaniz sevinirim saygılarımla ali özgür

    YanıtlaSil
  50. Hocam benim sağ gözüm sola baka ama sağa bakmak istediğimde ise ortaya bile gelmeden duruyor devlet hastanesine gittim ameliyat ederiz biraz dızeltebiliriz dediler o arada bi sigarta hastanesine gittim ordaki doktor ise bunun çaresi yok sağ gözümü sağa çeviren telmi damarmı her neyse ismini felç olmuş dedi bunun bi çaresi yokmu hocam 30 yaşındayım bena doğduğunda n beri böyleyim düşüncenizi yazarsaniz sevinirim saygılarımla ali özgür

    YanıtlaSil
  51. Arkadaşlar Merhaba bu metodu uygulayan ve faydasını gören bir arkadaşımız nasıl uygulanacağını güzel olarak yazabilirse çok memnun kalırız. Bol Bol dua ederiz.

    Şimdiden teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  52. Arkadaşlar Merhaba bu metodu uygulayan ve faydasını gören bir arkadaşımız nasıl uygulanacağını güzel olarak yazabilirse çok memnun kalırız. Bol Bol dua ederiz.

    Şimdiden teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazı güncellendi , linkleride detaylı olarak inceleyin.Fayda görürseniz yazın : ) Allah şifa versin

      Sil
  53. Arkadaşlar yazı ve linkler güncellendi , linkleride inceleyin , umarım faydası olur.

    YanıtlaSil
  54. Kısaca-Özet

    1-) gözlüksüz yaşa
    2-) göz egzersizlerini yap (sağsol çember, parmak ilerigeri, 2 nesne arası odak değiştir falan)
    3-) güneşlenmeyi yap
    4-) hayata bakarken ilk defa görüyomuş gibi bak (detayları incele)
    5-) göz masajlarınıda ihmal etme
    6-) en önemlisi palming yap hatta her uygulamadan sonra yap hatta günde 5-6 defa 20 saniyelik periyotlarla yap
    7-) bide kendi yaptığım araştırma sonucu olarak diyorum burda dememiş, boyun eğzersizlerininde etkisi var yapabilirsin
    8-) son bide :) telefon tv bilgisayar kullanırken daha dikkatli kullanın artık mesela yakında izlemeyin olsun bulanık görün, telefonu burnunuzun dibine sokmayın normal mesefedende görebiliyosunuz, hatta bilgisayar ve telefonuzdaki yazı ve görüntü boyutlarını küçültün.

    Ve asıl mesele arkadaşlar ben bu konuyu uzun zamandır araştırıyorum insan beynidir, psişik güclerdir, auradır, vücuddaki enerjidir falan hepsine kadar okudum nekadar yazı buldumsa okudum.
    Bu çalışmaları yaparken RAHAT olucaksınız iş orda başlıyo yani psikolojik olarak kafa olarak beden olarak rahat olmanız gerek kafanızın boş olması gerek meditasyondaki yogadaki gibi o an dertlerinizi okulu işi gücü aileyi sevgiliyi bırakın bi kenara ve görmekle ilgili şeyler düşünün yukarda demiş zaten, etrafa bakarken herşeyi mükemmel görüyomuş gibi bakın, eski hayatınızdaki sağlıklı gördüğünüz o günleri düşünün bi anıyı mesela gibi

    Umarım faydalı sonuçlar alırsınız, sabredin azmedin ve dua edin sonuçta bu bir sebep şifayı vericek olan yine Allah ..

    -Ahmet Ercan (Sivas)

    YanıtlaSil
  55. Benim adım Irrua Uzman Hastanesinin Dr Wilson Jones'u, organ cerrahisinde uzmanım ve satmak isteyen insan organıyım. Böbrekinizi satmak ilginizi çekiyorsa Lütfen bize geri dönmekten çekinmeyin, böylece devam edebiliriz. Aşağıdaki bilgileri kullanarak bizimle iletişime geçin

    E-posta Adresi: irruaspecialisthospital@gmail.com

    YanıtlaSil
  56. çok etkili bir yöntem, bioenerji ile tedavi de etkili bir yöntem, onu da inceleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  57. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  58. Ben 14 yaşındayım ve 1. Sınıftan beri gözlük takiyorum gözlerimin numarasi 8 ve her gün odaklanma ile palming yapıyorum sizce yeterli gelirmi
    Ben ilk basta yaptigimda biraz değişik göründü dünya yani rahatlatti ve sanki biraz daha netmis gibi oldu hatta netleşti diyebilirim bu bilgileri ogrendigimedeen beri gözlüğumu nerdeyse hic takmamaya başladım bulanik ama önmu goremiycek kadar bir bulanık değil bazı şeyleri fazla goremesemde yinede iyi sizce bu odaklanma ile palming yeterlimidir ve telefon kullanırken gözlük takmalimiyim ?

    Not=doktorum sürekli gözlük takmami öneriyor ama bu sürekli ilerliyor Gözlükle sadece net görüyorum ilerlemesini engellemiyor bende bu yöntemleri denemeye basladim inşallah iyi sonuclar alacagim

    YanıtlaSil
  59. Irrua Uzman Hastanesi'ne yardımından dolayı nasıl teşekkür ederim? Fakirdim ve faturalarımı ve borçlarımı ödeyemedim ama internette gezindiğim sırada Irrua Uzman Hastanesi'nin 400.000 dolar için böbreklerinden birini alarak yardım ettiği insanlara tanıklık ettim ve hemen Irrua Uzman Hastanesi ile iletişime geçtim. Bana satmaya razı olduğum sürece böbreğimi alacaklarını söyledi. Bana e-posta yoluyla bir form gönderdiler ve bir bağışçı olarak kayıtlı olduğumu ve 200.000 dolarlık banka hesabımın parçası olarak ödemenin yapıldığı ve ameliyattan sonra 200 bin dolar daha ödediklerini kaydeden banka hesabımda 400.000 dolar oldu. Bir ev aldım ve şimdi ailemle mutlu bir şekilde yaşıyorum. Fakir misiniz ve böbreğinizden birini para için mi satmak istiyorsun? Şimdi Irrua Uzman Hastanesi ile iletişime geçin

    WhatsApp: +15184181390
    E-posta Adresi: irruaspecialisthospital@gmail.com

    YanıtlaSil
  60. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Bu, sizin için tamamıyla zengin olmanız için bir fırsattır. Bizimle% 100 güvenli işlem garantisi veriyoruz ve garanti ediyoruz, her şey yasalara uyan böbrek donörlerine göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi.

    YanıtlaSil
  61. Bu, sağlıklı olan genel kamu Erkek ya da Kadın bilgilendirmek için
    ve% 100 ciddi
    Böbreklerini bağışlarken acilen Dr.
    Johnson, General Hospital'da Nefrolog'um.
    Böbrek nakli için çok fazla hastamız olduğu için
    nedeniyle böbrek para bağışlamak için bir fırsat arıyoruz
    Mali yıkım, Bizim hastanede Böbrek Cerrahisi / nakli uzmanlaşmıştır
    ve diğer organ tedavisi, biz de satın alma ve
    böbrek nakli
    Yaşayan ve sağlıklı bir donör ile. için 800.000 USD
    senin böbreklerin
    böbreğinizi bağışlamakla ilgileniyorsanız, lütfen tereddüt etmeyin
    e-posta yoluyla bize ulaşın; generalhospital121@gmail.com

    YanıtlaSil
  62. Herkese merhaba.


    Benim adım Dr Kate Adams, Üniversite Hastaneleri Bristol NHS Vakfı Vakfı'nda bir Phrenologistim. Hastanemiz, Böbrek Cerrahisi'nde uzmanlaşmıştır ve aynı zamanda, uygun bir donörle birlikte, böbreklerin satın alınması ve transplantasyonu ile de ilgilenmekteyiz. Biz Dubai, Türkiye, ABD, Malezya bulunmaktadır. Böbrek satın almak veya satın almakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle e-posta yoluyla iletişime geçmekten çekinmeyin: kateadams946@hotmail.com

    Saygılarımla



    Dr Kate Adams



    Telefon Numarası: +2348146161694

    YanıtlaSil
  63. ancak bozulma öncesi önlemi, bozulma sonrasında bu uygulamaların tedavi olasılığı pek bir düşük

    YanıtlaSil
  64. İş adamı mısın yoksa kadın mı? Herhangi bir maddi durumunuz var mı veya kendi işinizi kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Güzel bir Küçük Ölçekli ve orta ölçekli işletme başlatmak için krediye mi ihtiyacınız var? Kredi notunuz düşük mü ve yerel bankalardan ve diğer finans kurumlarından sermaye kredisi almakta zorlanıyor musunuz? İlgilenen başvuru sahipleri e-posta yoluyla bize ulaşmalıdır: BBM INVITE: {D8980E0B}
    Yalnızca WhatsApp: {+ 33753893351}
    Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

       Kredilerimiz azami güvenlik için sigortalıdır, önceliğimizdir, Öncü hedefimiz hak ettiğiniz hizmetleri almanıza yardımcı olmaktır. Programımız, ihtiyacınız olan her şeyi anında almanız için en hızlı yoldur. Aylık giderlerinizin üzerindeki baskıyı hafifletmek için ödemelerinizi azaltın. Tatilden, eğitime ve benzersiz satın alımlara kadar her türlü amaç için kullanabileceğiniz esneklik kazanın. İlgilenen başvuru sahipleri e-posta yoluyla bize ulaşmalıdır: BBM INVITE: {D8980E0B} Yalnızca WhatsApp :: {+ 33753893351}
    Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

       Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Gelişme Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireysel, şirketler ve kurumlar için yıllık faiz oranı% 1,00 olan düşük faizli Konut Finansman Kredileri. şirket organları. Aileniz için en iyisini alın ve Genel Kredi programımızla birlikte hayalinizdeki evin sahibi olun. İlgilenen başvuru sahipleri BBM INVITE yoluyla bize ulaşmalıdır: {D8980E0B}
    Yalnızca WhatsApp :: {+ 33753893351}
    Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    YanıtlaSil